Egyedülálló elnöksiker

Pozsony. Nincs még egy olyan elnöke a paraolimpiai mozgalomnak, mint Ján Riapoš. A szlovák bizottság első embere a nemrég véget ért XII.

Pozsony. Nincs még egy olyan elnöke a paraolimpiai mozgalomnak, mint Ján Riapoš. A szlovák bizottság első embere a nemrég véget ért XII. nyári paraolimpián nem sportdiplomataként tevékenykedett, hanem tolókocsiból asztaliteniszezett, s mérlege is lenyűgöző: kategóriájában (TT 2) egyéniben győzött, csapatban pedig Rastislav Revúckyval ezüstérmet szerzett. Ebben egyedülálló elnöktársai körében. Ráadásul a legsikeresebb szlovák paraolimpiai sportág képviselője.

Asztaliteniszben tíz szlovákiai versenyzett, s a küldöttség éremgyűjteményének (5-3-4) felét, szám szerint hatot a kaucsuklabda megszállottjai nyerték. Köztük az ipolysági Gáspár László (TT 10), aki harmadik paraolimpiáján végre egyéniben felállhatott a dobogó tetejére. „Úgy érzem, hogy ezúttal lelkileg is jól felkészültem. Váltakozva Komáromban és Ipolyságon gyakoroltam, időnként Ódor Évával is. Mindenkinek köszönöm a segítséget, még azoknak is, akik nem bíztak a sikeremben” – árulta el hazaérkezése után.

Szintén asztaliteniszben indult a dunaszerdahelyi Csejtey Richárd (TT 8), aki egyéniben és csapatban is bronzérmet szerzett. „Fáradt és elégedett vagyok. Szinte az egész paraolimpia alatt versenyeztem, örülök a két éremnek. Egyéniben elúszott az elődöntő, de a bronzcsatát megnyertem. Aztán ráadásként jött Mitašsal a csapatbronz” – lelkendezett a világranglista-vezető.

Minden bizonnyal a legidegtépőbb csatában lett paraolimpiai bajnok íjászatban a szepsi Lyócsa Imre. Arcára kiült a boldogság, nyakában ott díszeleg az aranyérem. „Annak örülök, hogy senkinek sem okoztam csalódást, hiszen nagyon sokan várták tőlem a jó szereplést” – fogalmazott a kiváló versenyző, aki Athén előtt legfeljebb csak éremről álmodozott, de vasidegzetével és az erős szélben is pontosan kilőtt vesszőivel sorra gyűrte le ellenfeleit. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?