Egy pont az erőfutballért

Pozsony. Alig telt el öt perc a Slovan–Žilina I. ligás meccsből, amikor a hazaiak „találtak” egy gólt: szögletrúgást követően a labda Homoláč válláról jutott a hálóba. Két perc múlva válaszoltak a vendégek: M.

Pozsony. Alig telt el öt perc a Slovan–Žilina I. ligás meccsből, amikor a hazaiak „találtak” egy gólt: szögletrúgást követően a labda Homoláč válláról jutott a hálóba. Két perc múlva válaszoltak a vendégek: M. Ďurica futtában kapot egy átadást, szépen tisztára játszotta magát, Mintálhoz passzolt és a gólkirály elegánsan lőtt a hálóba. Utána a játékosságban magasan ellenfele fölött leledző bajnok zsolnaiak átvették a mérkőzés irányítását, gyors passzokkal, indításokkal uralták a mezőnyt, fölénybe kerültek, mozgékonyságuk, technikájuk révén egy az egyben rendre átjátszották ellenfelüket, leckét adva neki az igazi labdarúgásból. A hazaiak amolyan akaratos, nyers erőfutballt produkáltak, semmi összjáték, semmi egyéni alakítás, semmi finomság, csak igyekezet, harcosság, futás a végkimerülésig. Mintha azt a régi angol elvet vallották volna, hogy rúgd és fuss. Mármint rúgd a labdát és fuss utána (ilyen tekintetben az erőteljes „futógép”, Šlahor járt az élen). Ez az esetleges, szimpla játékfelfogás nem járhatott eredménnyel (bár az ívelések okoztak némi zűrzavart a zsolnai védelemben), a nézőknek sem tetszett, háborgott is a nagyérdemű, amely azért megtapsolta a vendégek kijátszott helyzeteit, örülve annak, hogy nem lett belőle gól. De aztán mégiscsak a jobbik csapat mellé szegődött a szerencse: Mintál pontrúgása a védőkről Gottwald elé pattant, aki másodszorra bevette Prole kapuját (46.). Šesták rögtön egyenlíthetett volna, de elvétette Šlahor beadását. A zsolnaiak magabiztosan, könnyedén futballoztak, bátran cseleztek, helyenként eldugták a labdát az égszínkékek elől, néha-néha azt a játékot játszották velük, amelyet úgy hívnak, hogy „Komámasszony, hol az olló”. Ez nem nagyon tetszett a hazaiaknak, de semmi újat nem tudtak kigondolni, továbbra is csupán kétségbeesetten igyekeztek, hajtottak, harcoltak, rakkoltak, futottak, csak éppen nem nagyon futballoztak. Hiába no, nem játékosságáról híres a listavezető. Végül is neki lett félig igaza: a 71. percben Ed. Hrnčár a szögletzászlótól laposan bejátszotta a labdát, az akadálytalanul az ötös sarkáig gurult, sehol egy vendégvédő, Šlahor viszont ott termett, és jobb külsővel a hálóba pattintotta. A rájátszásban Sninský löketét a kapufa állította meg. A jobbik csapat nem tudott nyerni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?