Egy góllal nyert a DAC a Kupában

Dunaszerdahely |

<p>A DAC csapata 1:0-ra nyert a Senica ellen a labdarúgó Slovnaft Cup (Szlovák Kupa) elődöntőjének első mérkőzésén, így minimális előnnyel várhatja a két hét múlva esedékes visszavágót.&nbsp;</p>

Remekül játszott az első félidőben a DAC. A 2. percben Sarr centikkel lőtt mellé, a nyolcadikban Brašeň kiugratta Szarkát, aki 16 méterről nemcsak a kapust, hanem a kaput is átemelte. A drukkerek meg is jegyezték: „A nagyszombatiak ellen egész meccsen nem volt ennyi helyzetünk.”[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"183866","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"366","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]A 13. percben jött a gól: Sarr mesteri kiugratása után Štepanovský egyedül tört kapura, elhúzta Šulla mellett a labdát, és a hálóba gurított – 1:0. Utána is támadott a DAC, Szarka elől az utolsó pillanatban mentettek. Az első félóra végén Szabó Ottó beadását Štepanovský közelről melléfejelte. Nem sokkal később Brašeň hatméteres lövését bravúrral védte Šulla. „Játszik a DAC!” – zengett a lelátóról. A szünet után is fölényben játszott a DAC, de már olyan nagy helyzeteket nem tudtak kidolgozni. Az egyetlen komolyabb lehetősége Sarrnak volt, centikkel fejelt mellé Horváth Béla szöglete után. A vendégek csak a hajrában veszélyeztettek, az üresen hagyott Majtán közelről föléfejelt. A DAC főleg az első félidőben játszott jól, nagyobb arányban is nyerhetett volna. Štepanovský volt a mezőny legjobbja, de Sarr és Horváth Béla is jó teljesítményt nyújtott. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"183867","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"343","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]A visszavágót április 21-én rendezik Senicán. FK DAC 1904–Senica 1:0 (1:0).Góllövő: Štepanovský (13.). Sárga lap: Sarr, Ljubicic, ill. P. Pavlík, Hušek.Játékvezető: Vlk, 2153 néző.DAC: Polaček–M. Turňa, Ľ. Michalík, Peter Majerník (56. Mário Tóth), Szabó O. –Ljubicic, Horváth B.–Štepanovský (72. Černák), Sarr, Brašeň–Szarka (87. Jurčo). SENICA: Šulla–Pittner, P. Pavlík, R. Pillár, Privrel–Hušek, Kóňa–F. Hlohovský, L. Opiela, J. Kosorín (74. Dolný)–Majtán (90. M. Kosorín).(bt, sz. z.) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?