Edzőkeringő a III. ligában

Bős/Nyárasd/Somorja/Galánta |

<p>Játékosvándorlás, edzőcserék tarkítják a téli felkészülés nyitányát a regionális labdarúgó-bajnokságokban játszó csapatoknál.</p>

A nyugat-szlovákiai III. ligában érdekelt csallóköziek közül a somorjaiak kezdték el elsőként a téli tortúrát. Ahogy arról már olvasóinknak beszámoltunk, Pinte Attila irányításával. „Megújult klubvezetésünk filozófiája, ezután az elsődleges célunk az utánpótlásképzés színvonalának javítása, a hazai nevelésű fiatalok fokozatos beépítése az első csapatba. A tehetségeknek viszont nem csupán kiváló szakemberekre, megfelelő infrastruktúrára, hanem példaképekre is szükségük van. Választásunk az egykori somorjai szlovák válogatott Pinte Attilára esett, aki tavasszal játékosedzőként vezeti csatába a mieinket“ - nyilatkozta Csutora Norbert, a somorjai STK újdonsült klubelnöke.
Pinte elődjének, Ján Hodúrnak csakhamar kérője akadt. A DAC egykori kiválósága az elmúlt hét végén elfogadta a szintén III. ligás galántai Slovan vezérkarának felkérését, és elfoglalta Rudolf Rehák megüresedett helyét.
Nyárasdon (szintén III. liga) Rostislav Prokopot szemelték ki Pinte helyére. „Kemény kezű, következetes, jól felkészült szakember került hozzánk. Heti négy gyakorlással, egy edzőmeccsel készülünk fel a tavaszi idényre. Néhány kivételtől eltekintve együtt maradt játékoskeretünk. Tavasszal is számítunk Dékány Lajos találataira, Rábek és Mandák rutinjára, fiataljaink fejlődésére. Nem kizárt, hogy visszatér hozzánk a mesterlövészek kategóriájába tartozó Peter Peciar. Egy vágsellyei támadóval is közel állunk a megegyezéshez“ - tájékoztatott a nyárasdiaknál kialakult helyzetről Veszelovszky Lajos klubelnök.
A játékosedző Vlado Milan személyében a visszavágó-sorozatra a III. ligás bősieket immár harmadik trénerük készíti fel. Az őszi idényt a Duna-partiak Fieber Péter vezetésével kezdték el, az élvonalbeli Artmediához történt távozása után Meszlényi Tibor kezébe került a karmesteri pálca. A DAC-nál is megfordult stratéga azonban a holt idényben a szerediekhez szerződött. „Legeredményesebb játékosaink, Miroslav Kriss és Matej Chlebo is váltani készül. Baják pedig Ausztriában próbálkozik. Szeretnénk gólerős csatárt leigazolni. Nagyszarvai vendégjátéka befejeztével visszatért hozzánk Nagy Tamás. Eltökéltük: fiatalítunk. A minap lemondott a klubelnökünk, Puskás Imre. Ahónap végéig eldől, ki tölti be a megüresedett posztot“ - fogalmazott Fekete Alfréd, a bősi futballklub titkára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?