Edwards kétéves eltiltása

Athén. Két nappal az athéni olimpia megnyitója előtt a program néhány alapeleméről már fellebbentették a fátylat a görög szervezők, de természetesen a tegnapi sajtótájékoztatón sem derült ki, hogy ki gyújtja meg majd a lángot, s milyen sztárok lépnek fel a három és fél órásra tervezett műsorban.

Készülnek a kínai női röplabdázók az ötkarikás küzdelmekreTASR/AFP-felvételGörög televíziós értesülések szerint Kosztasz Kenterisz, a 200 m-es síkfutás sydneyi bajnoka gyújtja meg a lángot. Az előadásban keveredik majd a múlt és a jelen, a gála első felében az ötkarikás játékok és a házigazda ország története elevenedik majd meg. A második rész már a modern időket idézi, s a hagyományoknak megfelelően ekkor kerül majd sor a csapatok felvonulására, s a lánggyújtásra is.

Focirajt Athénban

A női labdarúgótorna nyitónapján a következő eredmények születtek: Svédország–Japán 0:1, Németország–Kína 8:0, Görögország–Egyesült Államok 0:3, Brazília–Ausztrália 1:0. A férfiaknál valamennyi tegnap esti találkozó (Görögország–Koreai Köztársaság, Mali–Mexikó, Tunézia– Ausztrália, Argentína–Szerbia) lapzárta után ért véget.

Edwards: Ártatlan vagyok!

Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége kétéves eltiltással sújtotta a női 100 m-es síkfutás világbajnokát, Torri Edwardsot, aki egy áprilisi doppingellenőrzésen akadt fenn a niketamid nevű szerrel. Edwards büntetése ez év július 18-án lépett életbe, így minden azóta elért eredményét törölni kell. A vb-aranyat éppen honfitársa, Kelli White doppingolása miatt megszerző Edwards már jelezte, hogy a lausanne-i székhelyű Sportdöntő Bírósághoz fordul, mert ártatlannak vallja magát.

Olvasóink aranyesőt várnak

Az aranyérmek számát tekintve sikeresebb lesz az athéni olimpia a magyar sportolók számára, mint a sydneyi – derül ki az Új Szó Online közvélemény-kutatásából. A válaszadók 21 százaléka gondolja, hogy tíznél többször csendül fel a magyar himnusz, 22 százaléka pedig úgy véli, 9 vagy tíz aranyérmet gyűjtenek a magyar sportolók. 25 százalék szerint 6-8 arany várható. A lapunk online-változatán feltett kérdésre 1263-an válaszoltak – a felmérés nem reprezentatív. (mti, szl)

A MAI MŰSOR

Már két nappal az athéni olimpia megnyitó ünnepsége előtt elkezdődtek a labdarúgótornák csoportküzdelmei. A mai, második játéknapon ezekre a meccsekre kerül sor – FÉRFIAK, 19.30: Paraguay–Japán, Ghána–Olaszország, Costa Rica–Marokkó, Irak–Portugália. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?