Dušan Tittel lehet a beugró

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSPozsony. František Straka hétfői menesztése után – hivatalosan kölcsönös megegyezéssel bontották fel a szerződést – nincs még új vezetőedzője a pozsonyi Slovan futballcsapatának.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Pozsony. František Straka hétfői menesztése után – hivatalosan kölcsönös megegyezéssel bontották fel a szerződést – nincs még új vezetőedzője a pozsonyi Slovan futballcsapatának. A gyakorlásokat egyelőre a korábbi cseh szakvezető segítői, Jozef Kontír és Peter Boďo, valamint a kapusedző, Miroslav König irányítja.

A hírek szerint Dušan Tittel, a Ligás Klubok Uniója (ÚLK) korábbi elnöke lehet a beugró Straka helyett. Ivan Kmotrík, a Slovan tulajdonosa fel is ajánlotta a 47 éves sportvezetőnek a klubigazgatói posztot. Tittellel az a gond, hogy nincs megfelelő edzői képesítése: a 2009/ 2010-es idényben már irányította az égszínkékeket, de akkor papíron Štefan Horný volt a vezetőedző.

„Még nem dőlt el semmi, a válogatott szünet során kinevezzük az új trénert. Hogy csak az őszi idény végéig vagy hosszabb időszakra kap megbízást, majd kiderül” – közölte lapunkkal Petr Kašpar, akinek több pozíciója is van a klubnál – többek között alelnökként és klubigazgatóként is tevékenykedik –, így nem tart attól, hogy esetleg Tittel kitúrja a helyéről.

Értesüléseink szerint Tittel tegnap a Pasienky-stadionban járt, de elmondása szerint eddig még nem kapott ajánlatot az edzői posztra. A volt ÚLK-elnök úgy tudja, több jelölt közül választ majd trénert a klubtulajdonos.

František Straka idő előtti búcsúja nem szokatlan, az 56 esztendős szakvezető az utóbbi tizennégy évben tizennégy csapatnál edzősködött: Wuppertal, Teplice, Sparta Praha, Ahlen, Plzeň, Innsbruck, České Budějovice, OFI Kréta, Ružomberok, Nort Queensland (ausztrál), Gdynia, Slavia Praha, Příbram, Slovan.

A Slovan-drukkerek nehezen viselik csapatuk hétmeccses nyeretlenségi sorozatát (a gólárany: 1:18), tegnap reggelre az égszínkék szurkolók egy csoportja a tréningpályán tizenegy keresztet és egy disznócsülkökkel teli fazekat helyezett el egy transzparens kíséretében: „Minden disznónak forralják már a vizet.” A Slovan vezetősége egyelőre nem akar háborúzni a drukkerekkel, bár ez a tett már nyílt fenyegetésnek számít. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?