Durva bírói hibák az NB I-ben

frad

Nem tudott meglépni a Videoton, bajnokot vert a Debrecen, gödörben a Vasas, Felcsúton nyert Michal Hipp csapata. Ez történt a labdarúgó NB I 18. fordulójában. 

Csatár nélküli focisuli 
Sokan féltették az FTC-t a Videoton elleni rangadótól, hiszen a zöld-fehérek gólerős center nélkül voltak kénytelenek kiállni az ősz legfontosabb mérkőzésére. Böde Dániel ugyanis sérült, míg Priskin Tamás eltiltását töltötte, így jobb híján a nulla találatos Lovrencsics Balázs kezdett ebben a pozícióban. Ennek ellenére a Fradi a magyar pályákon ritkán látható első félidőt produkált: lendületes, szenvedélyes támadójátékuknak köszönhetően a szünetben már 2:0-ra vezettek a hazaiak. A második félidőben ugyan szépített a Videoton, de aztán az NB I-es szintet nem megütő Fejes András óriási hibájának köszönhetően a Ferencváros eldöntötte a rangadót, és pontszámban utolérte vetélytársát. 
 
Hipp-pel elindult a Haladás
A Ferencváros legyőzése után újabb fontos skalpot gyűjtött be a Haladás. A szintén a kiesés elkerüléséért küzdő Puskás Akadémiát fektette két vállra Michal Hipp együttese, ráadásul Felcsúton. Amióta a szlovák edző átvette a csapat irányítását, sokkal nagyobb önbizalommal futballoznak a szombathelyiek, míg a csapat támadója, Myke Bouard Ramos szinte megtáltosodott, hiszen már háromgólos a Hipp-érában, az együttes pedig sorozatban a második meccsét nyerte. 
 
Durva bírói hibák 

Az őszi szezonban egészen kiábrándító teljesítményt nyújtanak a játékvezetők. Az előző fordulóban három mérkőzésen is durván belenyúltak a bírók a mérkőzésekbe. Azt már megszokhattuk, hogy Pintér Attila minden vereségért a játékvezetőt okolja, most azonban volt némi igaza, hiszen Vad II István hibát hibára halmozott a Puskás Akadémia–Haladás találkozón. 
 
Horváth Ferenc is joggal volt dühös Erdős Józsefre, a Balmazújváros 2:0-s vezetésről ért el 2:2-t az Újpest ellen, úgy, hogy a lilák két tizenegyest kaptak, amelyből az első egyértelműen jogtalan volt. A bennmaradásért küzdő Mezőkövesd a Diósgyőrt fogadta, és akár fontos három pontot is szerezhetett volna, amennyiben Szabó Zsolt megadja a hazaiaknak Novák buktatásáért a jogos 11-est. 

 

Privacsek András

Érdekes
 Joseph Paintsil

A forduló hőse: Joseph Paintsil (FTC)

A Ferencváros 19 éves ghánai játékosa hétről hétre bizonyítja, hogy az NB I legjobb légiósai közé tartozik. A Videoton elleni csúcsrangadón előbb egy gyönyörű egyéni akció után emelt a kapuba, majd a mindent eldöntő harmadik hazai találat előtt ő támadta meg az ellenfél kapusát.

Érdekes
 Fiola Attila

A forduló antihőse: Fiola Attila (Videoton)

Ez a cím akár csapattársáé, Fejes Andrásé is lehetett volna, aki óriásit hibázott a Ferencváros harmadik gólja előtt. Azért esett azonban a választás a válogatott védőre, mert végig enerváltan játszott, Paintsil a gólja előtt háromszor is „hintába ültette”, ráadásul sárga lappal a tarsolyában már egyáltalán nem mert keménykedni, Marko Nikolics le is cserélte
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?