Dunaszerdahelyi éremeső

<p>Dunaszerdahely. Remekeltek rendezvényükön, a Csallóköz-kupán a dunaszerdahelyi birkózóklub versenyzői, akik nemzetközi tornájukon tizenegy elsőséget, összesen huszonnyolc érmet produkáltak, s a csapatversenyt is utcahosszal megnyerték.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

A dunaszerdahelyi sportcsarnokban négy ország tizenhét egyesületének százharmincnégy birkózója szabadfogásban mérte össze tudását. Az utóbbi hetekben, hónapokban rendkívül sikeres hazaiak harminchat versenyzőjüket küldték csatába. „A kezdők között elsősorban Darvas Patrik és Kovács Ferenc remekelt, de Viszkocs René és Czajlik Kende is nagyon igyekezett” – fogalmazott a dunaszerdahelyiek rutinos nevelőedzője, Hakszer Tibor, aki immár három és fél évtizede foglalkozik az utánpótlással.

A fiatalabb diákoknál Pőthe Zalán játszotta a prímet, aki teljesítményével kiérdemelte a viadal legtechnikásabb versenyzőjének járó különdíjat. „Sárközi Gyula, aki eddig hazai környezetben nemcsak az ellenfelekkel, hanem a lámpalázzal is nagy csatákat vívott, szakítva a hagyománnyal, megnyerte súlycsoportját” – ecsetelte védence diadalának értékét id. Gaál Attila, aki az idősebbekkel gyakorolja a fogásokat.

„A nézők szempontjából a legizgalmasabb a két dunaszerdahelyi, Csápai László és Hakszer Balázs fináléja volt. Véleményem szerint éppen kettejük párharca volt a torna legnívósabb csatája. Hosszabbításban Csápai kerekedett felül, pontozással győzte le klubtársát” – elevenítette fel a sokáig emlékezetes szőnyegcsatát Hakszer Roland, a dunaszerdahelyiek klubelnöke.

A lányoknál folytatódott Bacsfai Réka győzelmi szériája, ő tavasszal zsinórban nyeri a hazai és külföldi versenyeket. Darvas Simona pedig a fináléban legyőzte mumusát, a vítkovicei Dohnalovát.

A rangos erőpróbán gútai és marcelházai győztes neve is a krónikába került. A szervezők a tornán óriásplakáttal lobbiztak azért, hogy a birkózás továbbra is olimpiai műsorszám maradjon. „Mi is szeretnénk olimpián birkózni!” – nyomatékosította a tehetségek óhaját az egyik felirat. „Nem kizárt, hogy a résztvevők némelyike eljuthatna a 2020-as olimpiára. Elképzelhetetlennek tartom, hogy éppen ez az ősi sportág ne legyen ott az ötkarikás játékokon” – fogalmazott Hakszer Tibor, aki sikerekben bővelkedő pályafutása során világbajnokságon is birkózott.

A dunaszerdahelyieket az ismert magyarországi rapper, L.L. Junior személyében sztárvendég is buzdította. „L.L. Junior egyébként tiszteletbeli klubtagunk. Megígérte, ha ideje engedi, akkor a jövőben az edzésekre is ellátogat” – tájékoztatott Hakszer Roland. Az időközben Kecskemétről és Budapestről érkezett köszönőlevél a szíves vendéglátást, a szervezés magas színvonalát méltatja. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?