Dúbravka: Luxemburg ellen nem mi vagyunk a favoritok

Calzona

Szlovákia számára csütörtökön 20.45-kor Nagyszombatban, a Luxemburg elleni mérkőzéssel kezdődnek a labdarúgó-Eb-selejtezők.

A szlovákok a védelem oszlopa, Milan Škriniar nélkül készülnek a találkozóra. Az Inter játékosa, akit hétfőn negyedszer választottak az év labdarúgójának a szenci gálán, ellátogatott ugyan az összetartásra, de sérülés miatt nem állhat Francesco Calzona szövetségi kapitány rendelkezésére.

Az olasz szakember több új arcot is bevethet a miniállam ellen, hiszen Róbert Mak és Denis Vavro most először kerettag az irányítása alatt, míg Róbert Polievka, a besztercebányaiak gólvágója a debütálásra készül a szlovák válogatottban. „Bízom benne, hogy azért hívtak be, hogy bizonyíthassak. Csatár vagyok, gólokat várnak tőlem. Ez a múltban nem mindig sikerült, de most jó formában vagyok, ezért is lehetek ittˮ – mondta az idei szezonban 14 gólos Polievka. A válogatott szakmai stábjában is találni új tagokat, Matúš Kozáčik távozásával Novota János lett az új kapusedző, míg az orvosi stábba Fegyveres Zsolt és Almási József érkezett.

Luxemburg kétségkívül veszélyes ellenfél lesz a szlovákok számára, a csapat a közelmúltban egyre jobb eredményeket produkál. A tavalyi évben oda-vissza legyőzték a Nemzetek Ligájában Litvániát, Törökországban pedig döntetleneztek. A novemberi barátságos mérkőzéseken Magyarország és Bulgária ellen is ikszeltek, aminek köszönhetően egy ötmeccses veretlenségi szériával érkeztek Nagyszombatba. Legnagyobb erősségük a kapus Anthony Moris, aki stabilan véd az Európa-liga negyeddöntőjébe jutott St. Gilloise-ban. A keretnek NB I-es tagja is van az újpesti Tim Hall személyében.

„Reagálnunk kell a múltbeli eseményekre. Ez egy új kezdet, és ideálisak a körülmények arra, hogy győzelemmel nyissunk. Nem szabad senkit sem lebecsülünk. Luxemburg jelenleg előrébb jár nálunk, ezért nem mondanám, hogy mi vagyunk a favoritok. Minden csak rajtunk múlik, meg szeretnénk örvendeztetni a szurkolókatˮ – fogalmazott Martin Dúbravka, a Newcastle kapusa, aki klubjában csak padozik, de Nagyszombatban várhatóan megkapja a lehetőséget Calzonától.

Az olasz szövetségi kapitány az első győzelmére vár a válogatott kispadján. Amióta átvette az irányítást, a szlovákok kikaptak Azerbajdzsántól, majd döntetleneztek Fehéroroszországgal, Montenegróval és Chilével.

A találkozót a cseh Sport 1 élőben közvetíti, a játékvezető a szlovén Obradovic lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?