Döntőben a komáromi röplabdázók

röpi
Komárom |

A Rieker UJS Komárom egyetemi férfi-röplabdacsapata 7. élvonalbeli évadjában másodszor jutott az extraliga döntőjébe. A Duna-partiak szerda este másodszor is legyőzték (3:1) az elődöntőben az alapszakaszgyőztes eperjesieket.

Az első két játszmát a komáromiak valamivel több mint fél óra alatt osztálykülönbséggel nyerték. Az első játékrészben mind a két csapat koncentráltan és óvatosan kezdett. A hazaiak voltak aktívabbak és pontosabbak, de 12:12-ig csak egy-két ponttal vezettek. Ezután Matej Kubš furfangos szerváinál villámcsapásszerűen felgyorsítottak, s néhány perc alatt sorozatban 8 pontot szereztek, és 20:12-re elhúztak. A keletiek oldalán gondok voltak a szervafogadásokkal, a feljátszásokkal s ezáltal a támadásokkal is. A hazaiak 25:16-re nyerték az első játszmát – 1:0. 

A második szett lefolyása alig különbözött az elsőétől. A vendégek egyre jobban elbizonytalanodtak, az egyes játékelemekben sok ki nem kényszerített hibát vétettek, és hat szervát rontottak. 10:10-es állás után a hazaiak ismét ritmust váltottak, a játékelemeket ötletesen és hatékonyan kapcsolták össze, amire a keletiek nem tudtak kellőképpen reagálni. A pontkülönbség rohamosan nőtt, s a játszma végén lett a legnagyobb, 25:15 – 2:0. 

Ahhoz, hogy az eperjesiek játékban maradjanak a döntőbe jutásért, meg kellett nyerniük a harmadik játszmát. Eleinte úgy tűnt, hogy ez nem sikerül nekik, s az elődöntőben játszmanyerés nélkül maradnak, ugyanis a komáromiak 19:17-ig jó színvonalú csatában magabiztosan vezettek 2-3 ponttal. A játszma hajrájában azonban az eperjesiek a legjobb játékukat produkálták a meccsen, s először vezettek a játékrészben 20:19-re, majd hibátlan játékkal 25:20-ra nyerték a harmadik játszmát, és szépítettek – 2:1.

A negyedik, utolsó játszma nem volt szoros, ebben a játékrészben a vendégek egyszer sem vezettek. A Duna-partiak a játszma első harmadában elhúztak 3-5 ponttal, s ezt az előnyt, jó játékkal megtartották a játszma végéig, és 25:20-szal zártak – 3:1. 
„Gratulálok a fiúknak, nagy küzdelem volt, nem hiába tartják, hogy az utolsó lépés a legnehezebb. Papíron az eperjesiek voltak az esélyesebbek. Megint jól kihasználtuk a jó adogatásfogadásainkat. A harmadik szettben nem voltunk ott teljesen fejben, többet hibáztunk, és az ellenfél rögtön magára talált. Szerencsére a negyedikben stabil előnyt harcoltunk ki, és sikerült megnyernünk a találkozót” – értékelt Robin Pělucha, a komáromiak vezetőedzője.

A Duna-partiak 2015 után jutottak újra a bajnokság döntőjébe, az ellenfelük a nagy rivális Myjava lesz. A szombaton rajtoló sorozat az egyik fél három győzelméig tart, a pályaelőny a myjavaiakat illeti az esetleges sorsdöntő meccsen. 

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?