Döntetlen a rangadón

Budapest. A Debrecen magabiztosan nyert Sopronban, ezzel megerősítette második helyét. Hosszú idő után ismét győzni tudott a Vasas. A vasárnap délelőtti tévés meccsen 1:1-re végzett a két ősi rivális, az Újpest és a Ferencváros.

Az Újpest–FTC rangadót különösebb botrány nélkül nézték végig a szurkolók, egy kis dobálás azért belefért az időbe, a második félidőben Szűcs Lajos kapus (felvételünkön) felháborodottan mutogatta az ökölnyi kődarabokat, amikkel őt vették célba az újpesti drukkerek. Négy percig állt a játék, majd megnyugodtak a kedélyek, és az amúgy jó iramú meccs folytatódhatott tovább. nb1.hu-felvétel Az időjárás sajnos nem kedvezett a fővárosi élcsapatok derbijének. A kitartó esőzés bizonyára sok szurkoló kedvét szegte, így a vártnál kevesebb néző előtt zajlott le a találkozó. Akik viszont kijöttek, jó hangulatot teremtettek, és nem kellett csalódniuk, hiszen a körülményekhez képest hajtós, izgalmas mérkőzést játszott az Újpest és az FTC. Amint az várható volt, a csúszós talajon minden labdáért nagy küzdelem folyt. Néha-néha becsúszott egy-egy keményebb szerelés is, de nem volt különösebben durva a mérkőzés.

A meccs két gólja felettébb érdekes körülmények között született. A zöld–fehérek találatát az első félidő végén az előremerészkedő Botis szerezte. Első lövése még elakadt, a második pedig Vlaszák Géza kezei között vánszorgott át a gólvonalon. A kapus a Ferencváros elleni korábbi összecsapásokon rendre jól teljesített, ám ezúttal nagyot hibázott. Meg persze a védők is, akik korántsem álltak a helyzet magaslatán.

Az újpestiek egyenlítő találata, mely rögtön a második játékrész első perceiben esett, még különösebb volt. Rajczi remek indítást kapott, versenyt futott a labdaért a kapujából kiinduló Szűccsel, a portás azonban őt találta el a labdával, amely így furcsán csavarodva a hálóba hullott.

Megfigyelhető volt, hogy főleg az első félidőben a Fradi bal oldala milyen könnyen zavarba hozható. A lila–fehér szurkolók által csak „gyorsvonatnak” becézett Simek Péter többször is faképnél hagyta az ellenfél játékosait, beadásainak többsége is jó volt, ám azokat csapattársai nem tudták gólra váltani. Úgy tűnt, főleg a mérkőzés utolsó perceiben, hogy a zöldeknek tökéletesen megfelel a döntetlen, és a saját szemszögükből valószínűleg igazuk is volt, hiszen így egy pontot elhoztak a nagy vetélytárs stadionjából, és a tablázaton a lila–fehérek nem tudtak közelebb kerülni hozzájuk.

MESTERMÉRLEG – Mészöly Géza (Újpest): „Szerintem sokkal jobbak voltunk, folyamatos mezőnyfölényünk volt, és több helyzetet is kialakítottunk. Ezek azonban kimaradtak és egy könnyelműségünkért nagy árat kellett fizessünk. ”

László Csaba (FTC): „Győzni szerettünk volna, de a játék képe alapján az egy pontnak mindkét együttes örülhet. Az Újpest a kontrákra épített, és mi számítottunk erre. A vezető gólunk után az Újpest többször egyenlíthetett volna, egy furcsa találattal ez sikerült is. Úgy gondolom, hogy a mérkőzésen mi voltunk az aktívabbak” (pll, nb1.hu )

A két tábor közös akciója

Ilyenre is van példa: az újpesti és a ferencvárosi szurkolók közös akcióval indították a mérkőzést! Mindkét tábor a „Vasárnap 11.30: a hangulat, a nézettség ellen” feliratú transzparenst tartotta percekig a magasba. Ezzel a bajnoki meccseket közvetítő tévécsatorna időpontjai ellen tiltakoztak. A csatorna adja a pénzt, így sajnos akkor közvetít, amikor akar. Ám azt csak a rendszeresen meccsre járók tudják, mennyivel hangulatosabb lett volna ez a derbi este, villanyfényben. Megszokhattuk már, hogy mindig a szurkoló számít a legkevésbé, pedig ez a játék elvileg érte van... A két tábor közötti nagy „barátság” persze hamar tovaszállt, szidták egymást rendesen. Sőt: a második félidőben az Újpest-drukkerek megdobálták a korábban csapatukban védő, ezért nemes egyszerűséggel csak „árulónak” titulált Szűcs Lajost. (pll)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?