Döntetlen a Duna-parti derbin

Párkány |

<p>Szombat délután pontosztozkodással fejeződött be a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában a Duna-parti riválisok presztízscsatája, melynek végén inkább a párkányiak voltak az elégedettebbek, ugyanis sorozatban immár nyolcadik párharcukon őrizték meg veretlenségüket .</p>

A hazaiak meddő fölényével kezdődött a nagy érdeklődéssel várt párharc, a vendéglátók nagy igyekezetük ellenére csupán az ellenfél tizenhatosáig jutottak el. A 8. percben Bábsky mesterien ugratta ki a bal szélen robogó Borost, a komáromiak egykori üdvöskéjét azonban Szórád időben utolérte, szerelte. Két perccel később Kósa került jó lövőhelyzetbe, de hadilábon állt az irányzékkal. Ezt követően a lilák átvették a játék irányítását. A 22. percben Kósa tört kapura, Sárai szabálytalankodott, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. Nagy József a jobbra mozduló Németh mellett a kapu közepébe célzott. (0:1). Öt perccel később Gonzáles a bal kapufa mellé gurított. Az ellentámadás során Bábsky Ármait indította, de Kökényesi beérte a támadót. A 36. percben Csintalan iramodott meg a jobb szélen, Sárai az utolsó pillanatban szögletre mentett. Röviddel az első félidő befejezése előtt a vendégek tűzijátékot rendeztek Németh kapuja előtt, ám Lénárt, Uzola és Szórád próbálkozása eredménytelennek bizonyult. Lénárt fejesénél a veterán Németh remekelt, Kršteňanský pedig a kapu fölé bombázott.

A második játékrész is hazai támadásokkal indult. A 61. percben Kršteňanský löketénél Németh újfent remekelt. A 66. percben Kunyík harmincöt méterről szabadrúgást végzett el, a labda a megdermedt Balogh mellett a kapu bal sarkában landolt (1:1). Öt perccel később Kürthy és Uzola puskázta el ziccerét, a túloldalon Franta is pontatlanul célzott. A 79. percben Lénárt meglökte Bábskyt, ekkor néhány percig állt a játék. A hajrában eldurvult a találkozó. A meccs végét jelző sípszót követően néhány magáról megfeledkezett néző rohant be a pályára, a rendezők és a hazai vezetők azonban elejét vették a rendbontásnak.

Említést érdemel, hogy a listavezető KFC az egymást követő két idegenbeli erőpróbája során mindössze egy pontot zsákmányolt.

ŠTÚROVO–KFC KOMÁRNO 1:1 (0:1), Gólok: Kunyík (66.), ill. Nagy J. (22., 11-esből). Sárga lap: Németh, Franta, Sárai, Bábsky, Góra, ill. Kökényesi, Nagy J., Léránt, Szórád. Játékvezető: Kravárik, 600 néző.

ŠTÚROVO: Németh–Kunyík, Franta, Saláta K., Baka, Boros (88. Simonka), Ármai (63. Góra), Sárai, Tácsik, Pásztor (74. Tóth G.), Bábsky. KFC KOMÁRNO: Balogh–Csintalan, Kökényesi, Nagy J., Léránt, Szórád, Podlucký, Kršteňanský (68. Kürthy), Uzola (74. Mlynár), Gonzáles, Kósa (60. Skok). (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?