Djokovicsékhoz mennek Gombosék

Magyarország hazai pályán Németországgal, Szlovákia pedig idegenben, Szerbiával találkozik jövő februárban a tenisz Davis-kupában a selejtezőben. A mérkőzések tétje a sorozat nagydöntőjébe jutás lesz.

A magyar csapat az idei osztályozón Törökországot verte könnyedén 4:0-ra, még úgy is, hogy Fucsovics Márton nem állt Nagy Zoltán szövetségi kapitány rendelkezésére. Nem kiemeltként, Németország ellen – amelynek bő keretében hat top 100-as játékos is van, köztük az ATP-vb-n is szerepelt Alexander Zverev – csak meglepetést okozhatnak. „Tudtuk, hogy nehéz ellenfélre számíthatunk, de lehetett volna kedvezőbb is a sorsolás. Örülhetünk, hogy itthon játszunk. Ha azt nézem, hogy tavaly óta hova jutottak a mi játékosaink, akkor az mindenképp bíztató, jó előjel – nyilatkozta Nagy Zoltán.

A szintén nem kiemelt szlovák válogatott még nehezebb riválist kapott, a Novak Djokoviccsal felálló szerbek a most zajló sorozat hétvégi kicsúcsosodásában az elődöntőig jutottak (az ausztrál–olasz finálé lapzárta után ért véget). Másrészt Gombos Nortberték a Sztefanosz Cicipásszal felálló Görögorság ellen sem számítottak favoritnak, mégis nyerni tudtak Athénban 3:1-re szeptemberben. „Szerbia a világ egyik legerősebb csapata, ami akkor is érvényes, ha nem játszana ellenünk Djokovics: három másik teniszezőjük van a top 50-ben. Nagyon sajnálom, hogy nem itthon fogadunk egy ilyen attraktív ellenfelet – értékelt Tóth Tibor, a szlovák válogatott kapitánya.

A nőknél, a Billie Jean King-kupában csak a szlovák csapat szerepelhet a legmagasabb szinten. Ők az áprilisi selejtezőben az idei elődöntős szlovéneket fogadják majd a nagydöntőért. „Lehet ellenük esélyünk. Két játékosuk mozog a top 100 határán, nagyon hasonló a csapatuk a miénkhez – szögezte le Matej Lipták szövetségi kapitány. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?