Díjugratás után a hétvégén fogathajtás a Czajlik-rancson

fogathajtás

Már javában tart a fedett pályás lovasidény. A dunatőkési Czajlik-rancson két forduló lezajlott a Hall Showjumping Tour (HST) 2018/19-es téli díjugrató-sorozatból, szombaton pedig a fogathajtók szerepelnek az ottani lovardában.
 

November első és utolsó hétvégéjén is több mint száz magyarországi és szlovákiai lovaspáros versenyzett az egyre népszerűbb téli díjugrató-sorozaton. „A versenyszámok fiatal lovaknak, kezdő lovasoknak, póniknak és korosztályos tapasztalt versenyzőknek adtak lehetőséget a megmérettetésre. Mindkét alkalommal nyolc kategóriában hirdettek győztest. Öt forduló tíz versenynapján gyűjthetnek pontokat az indulók, március végére kialakul a végső sorrend – tájékoztatta lapunkat a sorozatról Czajlik Zsuzsanna versenytitkár. – A második forduló sem versenyzői részvételben, sem szervezői minőségben nem maradt el az elsőtől. A rendezőség a dunaszerdahelyi régió vállalkozói körének aktív bevonásával emeli rendezvényei színvonalát. A közös munka nemcsak a lovasok díjazásában és a rendezvény anyagi támogatásában nyilvánul meg, hanem abban is, hogy maga a rendezvény vállalkozói esemény a cégek partnerei és potencionális fogyasztói köre számára. Az első két fordulót pozitívan értékeljük, hiszen a magas részvételi arány mellett balesetmentes, ütemes versenyhétvégéket hagytunk magunk mögött. A rancs lovasklubjának lovasai – Varga Lenka, Bogyai Rebeka és Alföldy Lilla – szép teljesítményt nyújtottak. Mindkét fordulóban sikerült dekorációhoz járulniuk, Lilla pedig Cantona lovával a második forduló utolsó versenyszámában, a Motor-Car DS Cup 120 cm-es pályáján hibátlan teljesítménnyel győzelmet is aratott.”


Tovább zajlik a téli lovasidény a Czajlik-rancson. „Szombaton 10 órakor rendezzük a Mikulás-napi fogathajtást. Három ország több mint negyven fogatának fogadására készülünk a sorrendben hatodik idényzáró versenyünkön. Ez az adrenalin sportág egyes-, kettes- és négyesfogat-hajtásban komoly élményt ígér a közönség számára” – tette hozzá a versenytitkár.
 

Érdekes

HALL SHOWJUMPING TOUR 2018/19

HALL SHOWJUMPING TOUR 2018/19, második versenyhétvége, Dunatőkés – Sikkaton Cup, 3. forduló, nyílt verseny (16 induló): 1. Nikol Borkovičová (Bushdancer, JK Alberi Pezinok) 0/54,99 (-0,01).
Gyerek Cavalor Winter Cup, 3. forduló, nyílt verseny (31): 1. Nikol Borkovičová (Bushdancer, JK Alberi Pezinok) 0/67,06 (-0,94), …6. Varga Lenka (Furios XXY-41 Rockefeller, JK Czajlik-ranch Dunajský Klátov) 0/65,69 (-2,31).
100 cm, nyílt verseny (27): 1. Nyúl Georgina (Somers by, Magyarország) 0/62,88.
Junior VUC Trnava Cup, 3. forduló (20): 1. Egervári Attila (Jager Rabbit 0/55,58.
Motor-Car DS Cup, 3. forduló, nyílt verseny (7): 1. Alexandra Michalová (Erva, JK Isokman Zvolen) 0/47,50, 0/38,83, …5. Alföldy Lilla (Cantona R, JK Czajlik-ranch Dunajský Klátov) 4/50,94.
Sikkaton Cup, 4. forduló, nyílt verseny (17): 1. Veronika Hornáková (Violette, JŠ Považany) 0/68,64 (-0,36).
Gyerek Cavalor Winter Cup, 4. forduló, nyílt verseny (27): 1. Nina Tóthová (Quentin, JK RS team Trnava) 0/72,64 (0,64).
105 cm, nyílt verseny (20): 1. Raphael Gache (Scampino, Spolok priateľov koní Trnava) 0/61,03, 0/42,38.
Junior VUC Trnava Cup, 4. forduló (12): 1. Sára Somorovská (Guest of my life, JŠ Zálesie) 0/65,84.
Motor-Car DS Cup, 4. forduló, nyílt verseny (3): 1. Alföldy Lilla (Cantona R, JK Czajlik-ranch Dunajský Klátov) 0/77,58.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?