Depetrisben bíznak

<p>Tegnap délután Szencen találkozott a szlovák labdarúgó-válogatott. A pénteki, liechtensteini világbajnoki selejtezőre készülő 20 tagú keretből a pilseni trió – Čišovský, Ďuriš, Bakoš – hiányzott, ők este csatlakoztak a többiekhez, Kuciak kapus ma érkezik. A csapatban két újoncot köszöntöttek: a honosított David Depetrist, illetve a rózsahegyiek gólerős középpályását, Tomáš Ďubekot.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

A szlovák nemzeti csapat két szövetségi kapitánya, Stanislav Griga és Michal Hipp is éppen Depetrisszel kapcsolatban kapta a legtöbb kérdést. Az argentin támadó úgy lett gólkirály a Corgoň Ligában, hogy tavasszal már a török másodosztályú Rizesporban játszott, de trencséni színekben lőtt 16 őszi gólja így is elég volt az elsőséghez. Mivel a szlovák válogatott az utóbbi időben nem épp a gólerősségéről híres – utoljára tavaly szeptemberben, éppen Liechtensteinnek lőttek a szlovákok egynél több gólt, pedig azóta hat meccset játszottak, olyan ellenfelekkel is, mint Lettország vagy Litvánia –, sokan Depetristől várják a megváltást.

„Egy hete még nem volt biztos a részvétele, de azóta minden formalitást sikerült elintézni. Nincs tehát akadálya annak, hogy pénteken Vaduzban David is kifusson szlovák címeres mezben a pályára” – nyilatkozta Michal Hipp a játékos honosítása kapcsán, társa Stanislav Griga pedig hozzátette: „Depetris remekül feltalálja magát a tizenhatoson belül, remélem, hogy ez a meccsen is megmutatkozik.”

Azt egyik szakvezető sem mondta ki, hogy a kezdőcsapatban vagy csak csereként számít-e a gólerős csatárra, de azt leszögezték, hogy már tudják, milyen összeállításban küldik pályára a gárdát Vaduzban. Mivel az együttesből eltiltás miatt hiányzik Martin Škrtel, a csapatkapitány Marek Hamšík lesz.

A szlovákok jelenleg a 3. helyen állnak a G csoportban, öt meccsen nyolc pontot szereztek. Ha életben akarják tartani továbbjutási reményeiket, Liechtenstein ellen mindenképpen be kell gyűjteniük a három pontot. „Bízunk benne, hogy végre beindul a gólgyártás, és sima győzelmet aratunk. De nem becsülhetjük le az ellenfelet, mivel új edzőjük, az osztrák René Pauritsch irányításával még inkább feljavult a védekezésük, ezért nem lesz könnyű dolgunk” – mondta Griga. A liechtensteiniek márciusban Lettország ellen 1:1-es döntetlent értek el, ez volt első pontjuk a selejtezőcsoportban. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?