Depetris lehet a szlovákok megváltója

<p>Több mint száz hely választja el a világranglistán Szlovákia (56.) és Liechtenstein (158.) futballválogatottját, így a ma esti (20.00) vaduzi vb-selejtező egyértelmű favoritja a vendégcsapat. Hamšíkék számára kötelező a győzelem, mert ellenkező esetben elszállnak az amúgy sem túl nagy továbbjutási esélyek.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Nem éppen eszményi időpontban kerül sor a mérkőzésre, hiszen a topligák már több mint két hete befejeződtek. „A fárasztó idény után korántsem könnyű újra felpörögni, mindenki már inkább pihenne, de profik vagyunk, mit lehet tenni. Ötven meccset már lejátszottam, remélem, az ötvenegyedik is sikeres lesz – mondta lapunknak Marek Hamšík a szenci gyülekezőn. – Várhatóan szívósan fognak védekezni a hazaiak, jó lenne, ha a találkozó elején sikerülne a hálóba találnunk. Lényegesen erősebb csapatunk van, mint liechtensteinieknek, ezt a pályán is bebizonyítjuk.”

Mivel Martin Škrtel eltiltás miatt nem szerepelhet – a rossznyelvek szerint készakarva gyűjtötte be második sárgáját a litvánok ellen, így jelenleg Amerikában nyaralhat –, Hamšík lesz a csapatkapitány. A Liverpool védőjén kívül hasonló okból hiányzik a Permben légióskodó Martin Jakubko is.

A szlovák válogatott jó ideje gólínséggel küszködik, egymás után mondtak csődöt a csatárok, a szakvezetők ezúttal a nemrég honosított argentin David Depetristől várják a csodát. A Rizespor 24 éves támadója a futballtörpe ellen megmutathatja, hogy ért a góllövéshez. „David olyan típusú csatár, amilyenre szükségünk van, bízom benne, hogy igazolja az elvárásokat – jelentette ki Stanislav Griga, a szlovák válogatott egyik szövetségi kapitánya. – Vaduzban nem lehet más célunk, mint a három pont begyűjtése. Tévednek, akik azt hiszik, könnyű dolgunk lesz, szerintem nem lesz sétagalopp, de bízom benne, hogy megszerezzük idei első győzelmünket.”

Az osztrák Rene Pauritsch által irányított liechtensteini válogatott zömét amatőr labdarúgók alkotják, a kapus Peter Jehle (FC Luzern), a hátvéd Mario Frick (FC Balzers) és Martin Stocklasa (St. Gallen), valamint a csatár Thomas Beck (FC Balzers) tartozik a kulcsemberek közé. Tavaly szeptemberben a bosnyákok 8:1-re lelépték a hercegség együttesét, de azóta összekapták magukat a liechtensteiniek, és tétmeccsen nem kaptak két gólnál többet. A márciusi hazai vb-selejtezőn 1:1-et értek el a lettekkel, a keddi krakkói főpróbán pedig csak 2:0-ra kaptak ki a lengyelektől.

A szlovákok eddig nyolcszor találkoztak a hercegség együttesével, hétszer nyertek – legutóbb tavaly szeptemberben 2:0-ra –, de a 2005 augusztusában rendezett vb-selejtezőn nagy meglepetésre 0:0-s döntetlen született.

Az idén nyeretlen Saparáék (Belgium 1:2, Litvánia 1:1, Svédország 0:0) gondolni sem mernek arra, hogy megismétlődjön a gól nélküli eredmény.

A szlovák együttes várható összeállítása: D. Kuciak–Hubočan, Čišovský, J. Ďurica, Švento–Pečovský–Mak, Sapara, Hamšík, Stoch–Depetris. A 20 órakor kezdődő meccset a svéd Strömbergsson vezeti, és a Dajto élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?