Dél-szlovákiaiak címeres mezben

<p>A sninai birkózóklub pályázott és nyert, de a kadettok holnap kezdődő világbajnokságának a logóján Homonna is szerepel, mivel az infrastrukturális feltételekre való tekintettel július 15–20. között éppen ebben a kelet-szlovákiai városban zajlik mindkét fogásnemben a korosztály megmérettetése.</p>

ÁGH ISTVÁN

A homonnai téli stadionban sorra kerülő viadalon Szlovákia képviseletében a dél-szlovákiai klubok öt versenyzője lép szőnyegre. Kötöttfogásban két bősi tehetség, Szelle Gábor (az 54 kg-os súlycsoportban), Rohály József (63 kg), valamint a madari Papp Lajos (85 kg) áll csatasorba. „Az elmúlt két hónapban Budapesten és Szigetszentmiklóson készültünk fel az újabb nagy kihívásra. Védenceim formáját szerbiai, horvátországi, romániai és csehországi FILA-versenyeken teszteltük. Mindent megtettünk a sikeres vb-szereplés érdekében. Ami az esélyeket illeti, kedvező sorsolás esetén a legjobb nyolcba-tízbe kerülhetnek súlycsoportjukban” – tájékoztatta lapunkat a felkészülés alakulásáról, s latolgatta az esélyeket az országos kadettválogatott bősi edzője, Meton Krisztián. Egyébként a lányok mezőnyében a bősi Ágh Erika (49 kg) is bemutatkozik a világversenyen.

Szabadfogásban ifj. Gaál Attila (63 kg) személyében dunaszerdahelyi birkózó is megpróbál lépést tartani a legjobbakkal. „Nagyon örülünk, hiszen több mint két évtized után ismét lesz képviselője klubunknak korosztályos világbajnokságon. Attilát a szakág vezetői már huzamosabb ideje a legjobb hazai birkózók között tartják számon. Négyszeres országos bajnok, több nemzetközi versenyen is dobogóra állhatott” – közölte az örömhírt Hakszer Roland, a dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke.

Érdekességnek számít, hogy a naszvadi birkózótanodában nevelkedett Érsek Róbert (100 kg) ezúttal éppen Szlovákiában, immár második világversenyén képviseli a magyar színeket.

A világbajnokság küzdelmei ma délelőtt tíz órakor rajtolnak el. A dél-szlovákiaiak közül Szelle Gábor, Rohály József és Érsek Róbert kedden, Papp Lajos szerdán, Ágh Erika csütörtökön, ifj. Gaál Attila pedig vasárnap vívja első mérkőzését.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?