Davis Kupa - Nadal győzelemmel tért vissza, döntetlen az állás Valenciában

Rafael Nadal
Valencia |

Sérülését követően győzelemmel tért vissza a teniszpályára a világranglistát vezető Rafael Nadal: a Valenciában zajló, németek elleni Davis Kupa-negyeddöntő pénteki nyitónapján három szettben verte Philipp Kohlschreibert, így kiegyenlítette a párharcot.
 

Az első mérkőzést - ugyancsak három sima játszmában - Alexander Zverev nyerte David Ferrer ellen.

A 16-szoros Grand Slam-győztes, 31 éves Nadal legutóbb januárban, az ausztrál nyílt bajnokság negyeddöntőjében játszott, de combproblémák miatt az ötödik szettben feladta a Marin Cilic elleni meccsét. Később az acapulcói, az Indian Wells-i és a miami tornától is visszalépett.
 

Kapcsolódó cikkünk

Mostani győzelmével a spanyol játékos rekordot állított fel, az egyes és páros találkozókat is figyelembe véve most már övé a leghosszabb, 23 mérkőzésből álló győzelmi sorozat a DK-ban. Eddig az ír Owen Casey-vel és a dél-afrikai Wayne Ferreirával közösen tartotta a csúcsot.

"Kemény meccs volt, természetesen nagyon örülök, hogy három szettben sikerült nyernem - értékelt Nadal. - Remekül éreztem magam ismét a salakon. Sérülés után visszajönni mindig nehéz, de emlékezetessé teszi, hogy a saját közönségem előtt játszhattam. Nagyon boldog vagyok az első meccsem után."

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?