DAC: Vidáék nélkül Nagyszombatban

DAC Kalmár

Szombaton (14.00) a címvédő nagyszombati Spartak otthonában vendégszerepel a DAC a labdarúgó Fortuna Liga 20. fordulójában. Két kulcsembere nélkül lépnek pályára a sárga-kékek, Vida Máté sérülés, Vida Kristopher pedig eltiltás miatt hiányzik. 
 

A Slovan ellen peches 1:0-s vereséggel kezdte a tavaszi szezont a DAC, ráadásul Vida Máté részleges izomszakadást szenvedett a derbi elején. A 22 éves középpályás sérülése ellenére végigjátszotta a meccset. Vida Kristopher begyűjtötte ötödik sárga lapját, ezért nem léphet pályára Nagyszombatban. Veszélyben volt Kalmár szereplése is, mert a magyar válogatott a Slovannal vívott meccs után kijelentette: „Mindkét tizenhatoson belül hasonló eset történt. Blackman kezezését követően a vendégek büntetőt rúghattak, a Slovan játékosának kezezése után viszont folytatódott a játék. Tizenegyest kellett volna rúgnunk. De tudjuk, hogy a játékvezető szlovák volt.” Ezért a nyilatkozatért vizsgálatot indított Kalmár ellen a szövetség fegyelmi bizottsága, amely tegnapi ülésén a jövő hétre írásbeli magyarázatot kétr a játékostól a bíróval szembeni kritikus nyilatkozatával kapcsolatban.


Megérti Kalmár kifakadását Peter Hyballa, a DAC vezetőedzője, de nem helyesli, ahogy a magyar játékos a játékvezetőt bírálta. „Kalmár Zsoltot a mérkőzés után az érzelmei irányították, meg tudom érteni, ugyanis Moha kezezése után büntetőt kellett volna rúgnunk. De tisztelnünk kell a játékvezető döntését, a szabályokat és az ellenfeleket. Az interjú során az a bizonyos mondat nem volt helyes” – idézi Hyballát a DAC honlapja.
„Nagyon érdekes lesz a Spartak elleni összecsapás, a hazaiaknál szinte teljesen kicserélődött a kezdőcsapat, új az edző és új a klub vezérkara. Tudjuk, hogy problémáik voltak a nagyszombatiaknak, de biztosra veszem, hogy rendkívül veszélyesek lesznek – jelentette ki Peter Hyballa a klub honlapjának. – Ezt a múlt héten, Zsolnán is igazolták, hiszen a hazaiak csak a meccs hajrájában tudtak kiegyenlíteni. A címvédő ott akar lenni az első hatban, ehhez pedig pontokra van szüksége. Az utóbbi időben Nagyszombatban általában kikaptunk, ideje lesz megtörni a sorozatot. Igazi derbi vár ránk.”


Még egy hír a DAC háza tájáról, Martin Jedlička 2022 nyaráig kötelezte el magát a klubhoz. A 22 éves cseh kapus egy éve a Mladá Boleslavtól kölcsönbe érkezett Dunaszerdahelyre.


A DAC a múlt héten öt veretlen meccs után kapott ki, a játékosok remélik, szombaton új sorozatot kezdenek. Ősszel a nagyszombatiaknál az EL-szereplés volt az elsődleges, a bajnokságban viszont botladozott a gárda. Három fordulóval az alapszakasz vége előtt a 8. helyen áll a Spartak, három ponttal lemaradva a hatodik szerediektől. Ha ott akarnak lenni az első hatban, győzniük kell. 


A DAC utolsó három nagyszombati tétmeccsét rendre 2:0-ra vesztette el, a tavaly májusi derbi után a Spartak hosszú idő után bajnoki címet ünnepelhetett. A két csapat legutóbb 2018 szeptemberében a MOL Arénában találkozott, amikor Pačinda hosszabbításban lőtt góljával a DAC 3:2-re nyert.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?