DAC-bravúr Nagyszombatban

<p>Bravúros, 2:1-es győzelmet aratott a DAC futballcsapata Nagyszombatban, ez volt a sárga-kék együttes első hárompontos sikere a Spartak-stadionban. A dunaszerdahelyiek 2011. szeptember 10-e után (Prešov–DAC 0:2) nyertek idegenben élvonalbeli mérkőzést.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Ami hússzor nem jött össze, huszonegyedszerre sikerült. A dunaszerdahelyiek történelmet írtak azzal, hogy végre győzni tudtak Nagyszombatban.

Nagy hatással volt a játékosokra, hogy Világi Oszkár, a DAC újdonsült többségi tulajdonosa a pénteki edzés után meglátogatta a csapatot az öltözőben, és elmondta a klubbal kapcsolatos terveit.

A nagyszombatiak ellen Szabó Ottó sérülés miatt nem léphetett pályára, ám a 20 éves besztercebányai Ivan Šnirc jól helyettesítette a rutinos balhátvédet. A Spartaktól kölcsönbe érkezett Martin Klabník a két klub megegyezése alapján nem szerepelhetett az egymás elleni mérkőzésen.

„Remekül kezdtünk, már a hatodik percben vezetést szereztünk, Erik Ujlaky 20 méterről parádés bombagólt lőtt. Bevált a taktikánk, zárt védekezésből gyors kontrákat vezettünk, amelyekkel a lassú és körülményes nagyszombati védők nem tudtak mit kezdeni. De természetesen érződött, hogy csak rövid ideje vannak együtt a játékosok, ezért még akadozott a gépezet, s az összjátékba sok hiba csúszott – értékelte a mérkőzést Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. – Jól működött a csapat védőjátéka, az első félidőben komoly lehetőségük nem is akadt a nagyszombatiaknak. A másik játékrész elején Janečka két perc alatt begyűjtött két sárga lapot, és az igazságosan bíráskodó Leško kiállította. Sajnos, a piros lap inkább a hazaiaknak tett jót, emberelőnyben nem tudtuk uralni a játékot. Igaz, így is akadtak lehetőségeink, de kihagytuk őket. Öt perccel a befejezés előtt egyenlítettek a nagyszombatiak, Procházka közelről lőtt a kapunkba. Nem sokkal később Procházka fordíthatott volna, ám Penksa bravúrosan hárított. Dicséret illeti védenceimet, hogy végig győzelemre játszottak, és ennek meg is lett az eredménye, mert a 88. percben Gergel 17 méterről kilőtte a bal felső sarkot. Nagyon örülök a győzelemnek, bízom benne, hogy ez a siker erőt ad a bentmaradásért vívott csatában.”

Radványi elmondta, hogy a védelem Penksa kapussal és a Majerník–Causic duóval az élen remekül működött, a középpályán a rutinos Straka Gábor vitte a prímet, a korábban Lengyelországban légióskodó futballista rengeteg labdát szerzett. A támadójátékon van még bőven javítanivaló, a tréner reméli, hogy meccsről meccsre jobb lesz.

A DAC szombaton a rózsahegyi együttest fogadja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?