Csollány aranyérmes

Debrecen. A sydneyi olimpiai bajnok Csollány Szilveszter aranyérmet szerzett gyűrűn a debreceni torna-világbajnokságon. Csollány a selejtezőben és a középdöntőben is a címvédő bolgár Jordan Jovcsev mögé szorult, ám a szombati döntőben a magyar versenyző mutatta be a legjobb gyakorlatot.

Csollány Szilveszter (középen) örömeČTK-felvételDebrecen. A sydneyi olimpiai bajnok Csollány Szilveszter aranyérmet szerzett gyűrűn a debreceni torna-világbajnokságon. Csollány a selejtezőben és a középdöntőben is a címvédő bolgár Jordan Jovcsev mögé szorult, ám a szombati döntőben a magyar versenyző mutatta be a legjobb gyakorlatot. A nyolcas fináléban Csollányt másodikként szólították, s kifogástalanul sikerült produkciójára 9,725 pontot kapott a bíróktól.

Jovcsev hatodikként következett, s a bolgár tornász ezúttal több apró hibát is elkövetett – többek között a leérkezése sem sikerült tökéletesre. Teljesen jogos volt, hogy a pontozók Csollány mögé sorolták, mégpedig 9,675-del. A harmadik helyen az olasz Morandi (9,650) végzett.

„Ma este nagyon jó érzés volt magyarnak lenni a világbajnokságon. Mindenkinek köszönöm a biztatást!” – szólt a Főnix csarnokot teljesen megtöltő, 6000 fős közönséghez Csollány Szilveszter.

A további döntők legnagyobb szenzációja felemáskorláton született, a szeren 1995 óta minden világversenyt megnyert orosz Szvetlana Horkina kétszer is leesett, s 7,387-del csupán hetedik lett. A győzelmet az amerikai Kupets (9,550) szerezte meg.

A másik szombati női döntőben, ugrásban az olimpiai bajnok orosz Zamolodcsikova (9,443) győzött. A férfiaknál a lólengést a román Urzica (9,750) nyerte, talajon a román Dragulescu (9,712) bizonyult a legjobbnak. A magyar Gál Róbert a nyolcadik helyen végzett ugrásban a vb zárónapján. Az aranyérmet a kínai Li Hsziao-peng vehette át, aki később korláton is a legjobbnak bizonyult. Gerendán a mindössze 16 éves amerikai Ashley Postell nyert.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?