Csodában bízik az Arsenal

<p>Rendkívül nehéz feladat vár ma este (20.45) az Arsenalra a kirobbanó formában levő Bayern München otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. Csodában bíznak az ágyúsok, akik odahaza 3:1-re kikaptak az október 28-a óta veretlen bajoroktól. A BL-újonc Málagának egygólos hátrányt kellene ledolgoznia a nemzetközi porondon sokkal rutinosabb Portóval szemben.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Az ágyúsoknak legalább három gólt kell lőniük a továbbjutáshoz, éppen ennyi találatot kapott a Bayern a hét meccsen összesen a BL idei kiírásában…

Arséne Wenger, az elmúlt két évben rendre a BL-nyolcaddöntőben búcsúzó Arsenal edzője még nem írja le csapatát: „Nem mehetünk feltett kezekkel Münchenbe, és azzal a tudattal, hogy úgyis kiesünk. Tisztában vagyunk vele, hogy kicsi az esélyünk, de a fociban minden megtörténhet. Megpróbáljuk a lehetetlent. Az viszont kedvező lehet számunkra, hogy a müncheniek már a negyeddöntőben érzik magukat” – hangsúlyozta Wenger.

Az ágyúsoknak ez az utolsó esélyük a szezon megmentésére, a Ligakupából és a FA-kupából már kiestek, a Premier League-ben pedig csak az ötödik helyen állnak, 24 ponttal lemaradva a listavezető Manchester Unitedtől. Úgy tűnik, hogy zsinórban a nyolcadik évben marad trófea nélkül a londoni együttes.

Menetelnek viszont a müncheniek a Bundesligában, 20 pontos előnnyel vezetik a tabellát. Az egyetlen vereségüket október végén a Leverkusentől szenvedték el (1:2), azóta 23 tétmeccsen veretlenek. A Bayern játékosai mégsem becsülik le az Arsenalt. „Az első meccsen meggyőződtünk arról, hogy remek csapatuk van az ágyúsoknak. Kettős győzelemmel akarunk továbblépni, de ehhez legalább úgy kell játszanunk, mint Londonban” – mondta Toni Kroos, a bajorok középpályása.

„Münchenben is nyerni akarunk, remélem, ezúttal sikerül kapott gól nélkül hoznom a meccset” – nyilatkozta Manuel Neuer, a Bayern kapusa.

Amennyiben a Bayern nyer, ez lesz a bajor klub 150. győztes európai kupamérkőzése. A müncheni együttes története során mindössze egyszer kapott ki otthon angol csapattól, az UEFA-kupa 1993/94-es kiírásában a Norwich City 2:1-re nyert.

Mindkét csapat tartalékosan lép pályára, a hazaiaknál sárga lapok miatt nem játszhat Bastian Schweinsteiger és Jérome Boateng, Franck Ribéry pedig bokasérülés miatt hiányzik. A vendégeknél három kulcsember, Jack Wilshere, Lukas Podolski, valamint Bacary Sagna sérüléssel bajlódik, de elképzelhető, hogy az utóbbi mégis szóhoz jut a derbin.

Szlovák résztvevője is lesz a müncheni összecsapásnak, ugyanis a cseh Pavel Královec játékvezető egyik partjelzője Roman Slyško lesz.

A csoportküzdelmek során veretlen BL-újonc Málaga Portóban 1:0-s vereséget szenvedett, a spanyolok biztosra veszik, hogy ledolgozzák a minimális hátrányt. A Primera División negyedik helyezettjének odahaza megy a játék, ősszel a Zenit Szentpétervárt és az AC Milant is kapott gól nélkül győzte le.

„Lelkes szurkolóink segítségével tovább akarunk jutni. Mindnyájan tudjuk, hogy a klub történetének legfontosabb mérkőzése vár ránk. Mindent megteszünk a sikerért” – szögezte le Duda, a Málaga portói származású középpályása.

Az FC Porto még veretlen a bajnokságban, két ponttal a Benfica mögött a második helyen áll. A sárkányok az idei hét BL-meccsükből ötöt megnyertek, s valamennyi találkozón legalább egyszer betaláltak.

„Idegenben is támadófocit játszunk, bárhol képesek vagyunk gólokat lőni. Sovány az előnyünk, de biztosra veszem, hogy bejutunk a negyeddöntőbe” – jelentette ki Lucho González, a portóiak argentin csapatkapitánya. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?