Csemez: Minél hamarabb meg akarok gyógyulni

Tomi Kidék
Galánta |

Az olimpiai kvótaszerzés és a bokszcsaták elemzése helyett a londoni kvalifikációs tornán is a koronavírus volt a fő téma. Vélhetően Csemez András is ott fertőződött meg, első szlovákiai élsportolóként.

„Más téma nem volt, csak a járvány, állandóan erről beszélt mindenki. Maga a Facebook, ami a fiatalok esetében az életük természetes része, egy koronavírus-oldallá változott. De Londonban is gyakran ütköztünk bele olasz sportolókba” – mondta lapunknak Kovács Kid Tamás, a Szlovák Ökölvívó-szövetség elnöke. 

A járvány által leginkább sújtott ország bokszolóit nem különítették el a szervezők, akik a megelőzés legalapvetőbb eszközeit sem biztosították, négy-öt tubus fertőtlenítőgélt kivéve.

Nem csoda, hogy a viadal félbeszakítása után a hazatérő szlovákiai különítmény Tomi Kid galántai akadémiájára vonult 14 napos karanténba. Mielőtt ez letelt volna, a népszerű ökölvívó megszervezte a tesztelést – amelynek eredménye nagyon meglepte. „Meg voltam róla győződve, hogy elkaptam a vírust, mert a karantén kezdetétől nyomást éreztem a mellkasomban. Tankó Vilinek a feje fájt, ehhez képest Csemez Bandi tesztje lett pozitív ”– jegyezte meg Kid.

„Nagyon jól érzem magam. Jó az étvágyam. Őszintén szólva sokkolt, hogy megfertőzött a vírus – nyilatkozta az Új Szónak Csemez, aki a londoni versenyen egy győztes meccset tudott maga mögött. – Fiatal vagyok, erős a szervezetem, az a célom, hogy minél hamarabb meggyógyuljak. Úgy akarok hazamenni, hogy már túl vagyok a lábadozáson, hogy semmiképpen se fertőzzem meg a családtagjaimat.”

Tomi Kidék is nagyon elővigyázatosak az akadémián, ugyanakkor nincs sok információjuk, például arról sem, szabad-e ebben a helyzetben edzeniük vagy sem. „Mivel nem tudjuk, mit lehet, inkább csak pingpongozunk, vagy a szomszédos telken nyírjuk a birkák gyapját – árulta el Tomi Kid, aki Tankó Vilivel újabb tizennégy napot kénytelen karanténban tölteni. – Nagyon nehéz ezt feldolgozni. Nem ölelhetem meg a kisfiamat, a várandós páromat. Egy kerítésen keresztül értekezhetünk. Amikor itt vannak, 10-15 méterre kell állniuk. De valahogy ki kell bírnunk.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?