Csehország mindkét pénteki meccset megnyerte

Andrej Martin

A Szlovákia–Csehország Davis-kupa-összecsapás első pénteki meccsét Jozef Kovalík és Jiří Veselý vívta egymással, amelyet a vendégek teniszezője nyert könnyedén, 2:0-ra. A második meccset szintén a vendégek nyerték, így 2:0-ás előnnyel várják a szombati mérkőzéseket.

Először a világranglista 64. helyén álló cseh teniszező vette el az ellenfele adogatását már a harmadik játékban. Azonban az előnye nem tartott sokáig, mert a hatodik gémben Kovalík remek játékkal visszavette az adogatását, azonban a saját szerváját már nem tudta mellé tenni, így Veselý 4:3-ra meglépett, ismét.

Nem csak a pályán de a nézőtéren is egymásnak feszültek a felek. A szlovák és a cseh B-közép is jól fel volt szerelve mindenféle „kellemes” hangkeltő eszközzel, amikkel igazi derbihangulatot csináltak a félig megtelt AXA Arénába. 

A kilencedik játékban hosszú vita alakult ki egy véleményes labdáró, Kovalík a székbíróval vitatkozott, Dominik Hrbatý Maria Crsitina Barbarano főbíronak magyarázott. De egyikük sem tudta meggyőzni a játékvezetőket, így ász helyett új labdamenetet játszottak, amit Kovalík elvesztett, így Veselý 47 perc játék után 6:3-ra nyerte az első szettet. A cseh szurkolók ennek örömére egy óriási cseh zászlót feszítettek ki a nézőtérre. 

A második szett komolyabb izgalmak nélkül csordogált, Kovalíknak egyszer kellett bréklabdát hárítania, egyébként mindkét teniszező magabiztosan hozta a szerváit. Végül nem jutott el rövidítésig a második szett. Kovalík a rosszul kezdte a 12. játékot: kettőshibával, és ugyanilyen rosszul fejezte be, egy leütést jócskán a vonal mögé vágott. Ezzel Jiří Veselý 6:3, 7:5-re győzött, és megszerezte az első pontot a cseh csapatnak. 

„Nehéz ezt azonnal értékelni. Nagyon csalódott vagyok, kár, hogy a második szettben nem tudtam kiharcolni legalább a rövidítést. Az első szettben nem játszottam jól, a másikban már feljavultam, de el kell ismernem, hogy az ellenfél jobban játszott, noha Veselý nem lepett meg semmilyen különössel. Az adogatásaim nagyon rosszak voltak, ez volt a kulcs. A meccs második felében feljavultam ebben is, de már későn volt” – mondta Kovalík a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, amelyet egy extravagánsan fura fekete-fehér mintás nadrágban abszolvált. Veselý is elismerte, az volt a győzelem egyik kulcsa, hogy jól tudta kezelni Kovalík adogatásait.

A nap második meccse Andrej Martin–Lukáš Rosol között zajlott. Az első szett harmadik játékában Rosolnak két bréklabdát is hárítania kellett, ezen kívül azonban magabiztosan hozta a szerváját mindkét játékos. Egészen a 10. gémig, amikor Martin a szettben maradásért adogatott. Rosol a második bréklabdáját ekkor kihasználta, ezzel az első szettet megnyerte 6:4-re. A második szett első játékában azonban Martin azonnal brékelt, majd ha nehezen is, de hozta a saját adogatását, így már 2:0-ra vezetett. Sőt, 3:1-re is, de ezután Rosol magasabb fokozatra kapcsolt, egymás után behúzott három játékot és átvette a vezetést 4:3-re. Az ezt követő szettek nagyon jó teniszt hoztak, mind Martin, mind Rosol remekül játszott. A cseh egy kicsit jobb, mint a szlovák, és a végén egy nagyon mázlis ütéssel (a labda éppen hogy átvánszorgott a hálón) megnyerte a meccset 6:4, 6:4-re. Ezzel begyűjtötte a cseh csapatnak a második pontot is, így Rosoléknak a szombati három mérkőzésből elég egyet megnyerni ahhoz, hogy bejussanak a novemberi, madridi nagydöntőbe.
A szombati program 17:30-kor kezdődik a páros meccsel. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?