Cseh László tíz év után újra világbajnok

Cseh László megnyerte a 200 m pillangót a kazanyi vizes világbajnokságon, Hosszú Katinka ötödik lett 200 m gyorson. A férfivízilabdázók elvesztették a negyeddöntőt, a nők a 9.

Cseh László megnyerte a 200 m pillangót a kazanyi vizes világbajnokságon, Hosszú Katinka ötödik lett 200 m gyorson. A férfivízilabdázók elvesztették a negyeddöntőt, a nők a 9. helyért szétszedték a brazilokat.

A 29 éves Cseh 1:53,48 perces idővel diadalmaskodott, ennél jobban pályafutása során csak a 2008-as olimpia döntőjében úszott, ahol második lett 1:52,70-es Európa-csúccsal. Cseh pályafutása második nagymedencés vb-címét szerezte, tíz évvel ezelőtt Montrealban 400 méter vegyesen nem talált legyőzőre.

A magyar versenyző a harmadik ötvenet nagyon megnyomta, az utolsó hosszra fél másodperces előnnyel fordult, de a címvédő dél-afrikai Chad Le Clos nagyon jött fel rá. Cseh ezért az utolsó négy tempót levegő nélkül tette meg, ki sem emelte a fejét a vízből, s végül két tizeddel korábban csapott be riválisánál.

„Hát, nem gondoltam volna januárban, arccal a harminc felé, hogy kétszáz pillangón leszek a világ legjobbja… Az azért bennem volt, hogy még egyszer meg akarom mutatni, ezért váltottam, ezért kezdtünk új módszerekkel edzeni. Megvan az eredménye. A mai úszás nem volt a legjobb, az utolsó húsz méteren a karom meghalt, de tudtam, akkor is végigcsinálom. Hogy sírtam-e utána? Majdnem. De csak majdnem – mert erős vagyok” – nyilatkozta Cseh László.

Hosszú Katinka 200 m gyorson az ötödik helyen végzett, 200 pillangón pedig nem került be a döntőbe. Ezen a távon Szilágyi Liliána harmadik helyen jutott be a fináléba.

Nem fogják megvédeni vb-címüket a férfivízilabdázók: Benedek Tibor együttese a keddi negyeddöntőben 8:7-re kikapott az olasz csapattól. A találkozó elején, valamint a harmadik negyed közepén is két góllal vezetett a magyar csapat, de az olaszok rendre visszakapaszkodtak, a hajrában pedig jobban értékesítették a helyzeteiket.

„Jól játszottunk, fegyelmezettek voltunk, azt csinálták a játékosok, amit kértem. Az olaszok emberelőnyökből lőtték a gólokat, ezt szerettük volna. Onnan lőtték, ahonnan szerettük volna. Úgy látszik, rosszat kértem. Jól játszottak az olaszok is. Két nagyon erős csapat találkozott egy élet-halál meccsen. Azt mondtam a meccs előtt, hogy ha úgy kapunk ki, hogy jól játszott az ellenfél, megemeljük a kalapunkat. Ez az a mérkőzés volt, amelyen nem hibáztunk. Az olaszok ezek szerint eggyel jobban akarták” – nyilatkozta Benedek Tibor.

A magyar válogatott az 5–8. helyért ma az amerikaiakkal találkozik.

A női vízilabdacsapat a 9. helyen végzett, miután lemosta a pályáról a brazilokat, és 22:7-re győzött.

„Egy sportembertől, márpedig ezeknek a lányoknak mindegyike az, minimális elvárás, hogy mindig győzelemre játsszon, bármilyen ellenféllel kerüljön szembe, akármelyik helyezésért” – mondta Merész András szövetségi kapitány a találkozó után. A kapitány véleménye szerint a válogatott erejét a kilencedik hely egyáltalán nem tükrözi, s fel is ajánlotta lemondását Kemény Dénesnek, a szövetség elnökének. (nso, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?