Csalás a komáromi diákfociban

Komárom |

<p>Feketézés. A diákfociban ismert és gyakran használatos eljárás (csalás), amikor egy (gyakran több) korosabb játékos a fiatalabb korosztályos csapatot kisegítve jogosulatlanul szerepel a bajnoki mérkőzésen.</p>

„Sajnos, sok helyen alkalmazzák ezt. Ebbe buktak most bele a komáromiak” – nyilatkozta lapunknak Ferencz László, a Komáromi Területi Futballszövetség elnöke.
Történt ugyanis, hogy augusztus 30-án, Verebélyen 7:4 arányú győzelmet aratott az idősebb komáromi diákcsapat.

A hazaiak edzőjének azonban feltűnt a Duna-parti csapatkapitány kimagasló játéktudása és testi adottságai. „Még a találkozó során előkerestük az egymás elleni tavaszi meccs jegyzőkönyvét. Akkor hatos mezszámmal, Nguyen Cong Peter néven és 1993. 12. 1. születési dátummal szerepelt; legutóbb szintén hatos mezszámmal, de már Copík Peter néven és napra pontosan egy évvel fiatalabbnak (1994. 12. 1.) tüntették fel.

Öt játékos is mindössze vezetéknévben és évszámban különbözött. Fiktív személyek, kitalált születési számokkal!” – háborgott a nyitrai regionális hetilapnak Vladimír Nehéz verebélyi edző. A mérkőzés végeztével maga a játékvezető vonta kérdőre a komáromi fiatalokat, mikor egyikük elszólta magát: „Én 1993-ban születtem.” (kb)
A teljes cikk nyomtatott kiadásunkban olvasható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?