Címvédésre készül a Manchester

London |

<p>Szombaton megkezdődik az angol labdarúgó-bajnokság, amelyben hétről hétre szerepelnek majd magyar játékosok, a sorozat legnagyobb esélyese pedig a címvédő Manchester United.</p>

A címvédésre készülő Vörös Ördögök keretében komoly változások voltak, hiszen az aranylabdás Cristiano Ronaldo rekordösszegnek számító 80 millió fontért a Real Madridhoz, az argentin válogatott Carlos Tévez pedig 25,5 millió fontért a városi rivális Manchester Cityhez szerződött.
    Ám Ronaldo távozása ellenére sem maradt aranylabdás nélkül a klub, hiszen Sir Alex Ferguson menedzser megszerezte Michael Owent, "vérfrissítésként" pedig Antonio Valencia érkezett a jobb oldalra.
    A címvédő első számú kihívója idén is a Chelsea lehet, amelynek kispadját az AC Milannal két Bajnokok Ligáját is nyerő olasz Carlo Ancelotti foglalta el. A londoniak eddigi egyetlen komoly nyári szerzeménye az orosz válogatott Jurij Zsirkov.
    Az egyik fő kérdése a mostani szezonnak, hogy az arab tulajdonossal bíró, s játékosbeszerzésre elképesztő összegeket költő Manchester City képes lesz-e felzárkózni a nagycsapatokhoz, valamint hogy a nyári átigazolási szezonban ezúttal is csak "eladó" Arsenal meg tud-e újulni ismét.
    A bajnokesélyesek között említendő az FC Liverpool is, amelyben több nyári felkészülési mérkőzésen is lehetőséget kapott Németh Krisztián, valamint a kapuban Gulácsi Péter is.
    A nyitófordulóban a magyar érdekeltségű csapatok közül a Fülöp Mártont foglalkoztató Sunderland a Bolton Wanderershez látogat, Gera Zoltán Fulhamje a Portsmouth vendégeként szerepel, míg Halmosi Péter Hull Cityje a Chelsea otthonában lép pályára.

    Premier League, 1. forduló:
    szombat:
    --------
Chelsea-Hull City 13:45 ó
Aston Villa-Wigan Athletic 16
Blackburn Rovers-Manchester City 16
Bolton Wanderers-Sunderland 16
Portsmouth-Fulham 16
Stoke City-Burnley 16
Wolverhampton Wanderers-West Ham United 16
Everton-Arsenal 18:30
    vasárnap:
    ---------
Manchester United-Birmingham City 14:30 ó
Tottenham Hotspur-FC Liverpool 17 ó 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?