Cibulková történelmet írt

Linz |

<p>A második kiemelt Dominika Cibulková nyerte a linzi tenisztornát, miután a döntőben 6:3, 7:5-re múlta felül a svájci színeket képviselő Viktorija Golubicot.&nbsp;</p>

A szlovák teniszező egyetlen szettet sem vesztett az osztrák tornán, de ami még fontosabb, sikerével biztosította helyét az év végi szingapúri WTA vb-n, ahova 2016 nyolc legjobb játékosa kap meghívót.

„A döntős szereplés nem hétköznapi számomra még akkor sem, ha idén hatodszor szerepeltem fináléban. Tudtam, hogyan nyerhetek, de ellenfelem egészen kiválóan játszott. Szerencsére megőriztem a hidegvéremet Viktorija szettlabdáinál. Keményen mentem a győzelem után, és sikerült” – nyilatkozta a 27 éves Cibulková, aki karrierje hetedik tornagyőzelmét aratta (2016-ban a harmadikat Katowice és Eastbourne után). – A vb-re való kijutás sokat jelent nekem. Soha nem ez volt az elsődleges célom, de mivel most jó idényem volt, egyre inkább előtérbe került a dolog. Az, hogy Linzbe jöttem játszani, nehéz döntés volt, mert tisztában voltam vele, hogy a szingapúri részvételhez legalább a döntőbe be kell jutnom. A hatalmas nyomást kibírtam, és nagyon örülök, hogy teljesítettem a célomat. ” 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?