Calzona: Nem lehet kétséges, hogy megérdemelt a győzelmünk

bénes

A szlovák labdarúgó-válogatott 1:0-ra győzött Észtországban, a Nemzetek Ligája új idényének első játéknapján. A sikerben kulcsszerepet játszott a doborgazi Bénes László. 

A szlovákok megérdemelten győztek Tallinnban, erről a 6:26-os helyzetarány is árulkodik. Előzetesen sokan aggódtak amiatt, hogy a védelemben Škriniarnak és Pekaríknak nulla, míg Obertnek mindössze 18 játékperce volt a szezonban, de az észtországi mérkőzésen nem igazán lettek leteszteltve. Bénes László, aki a nyáron Hamburgból az Union Berlinbe igazolt, lejátszotta egyik, vagy talán eddigi legjobb mérkőzését a szlovák válogatottban.

A mérkőzés hőse, Tomáš Suslov boldogan értékelt a mérkőzés után. A 22 éves, tehetséges szélső viharos körülmények között, részben fegyelmi problémák miatt hagyta el a holland Groningent tavaly nyáron és igazolt Veronába, de bejött neki a komoly szintlépés, azóta is rendszeres játéklehetőséget kap a Serie A-ban. „Akkor szükségem volt a váltásra, Veronába érkezve pedig éheztem a játékpercekre. Az átigazolás bevált, az olasz liga pedig fekszik a stílusomnak.ˮ Calzona azt mondta Suslovról egy évvel ezelőtt, hogy ha nem változik meg, az véget vethet a karrierjének. Úgy tűnik, a játékos szót fogadott. „Calzonával az átlagosnál mélyebb a kapcsolatom, és elfogadom a kritikáját, mert tudom, hogy számít neki a pályafutásom. Sosem volt emiatt konfliktusunkˮ – tette hozzá Suslov.

Az olasz kapitány ha nem is maradéktalanul, de elégedett volt csapata játékával. „Magas színvonalon játszottuk végig a mérkőzést. A vezetés megszerzése után nehéz dolgunk volt, de akkor az ellenfél már nagyobb rizikót vállalt, folyamatosan rugdosta előre a labdákat, de összességében nem lehet kétséges, hogy megérdemelt a győzelmünk. Valami hiányzott ahhoz, hogy korábban le tudjuk zárni a meccset, de elégedett vagyok a teljesítményünkkelˮ – értékelt Calzona.

A kapufáig jutó Dávid Hancko szerint mindent úgy csináltak a pályán, ahogy az olasz mester kérte. „Magas intenzitással, gyorsan játszottunk, sok labdát szereztünk és helyzeteket dolgoztunk ki. Nagyra becsüljük ezt a győzelmet. Az edző az egész héten azt hangsúlyozta, hogy az Európa-bajnokság már a múlt.”

A csoport másik mérkőzésén is érvényesült a papírforma, a svédek 3:1-re győztek Azerbajdzsánban. A szlovákok vasárnap folytatják szereplésüket a Nemzetek Ligájában, 18 órakor az azerieket fogadják Kassán. „A saját játékunkat akarjuk játszani, függetlenül attól, ki az ellenfélˮ – mondta Calzona, aki ugyanazokra a játékosokra számíthat vasárnap, mint az észtek ellen.

(lz, TASR)

Jegyzőkönyv

Észtország–Szlovákia 0:1 (0:0)

Gólszerző: Suslov (70.)

Játékvezető: Jug (szlovén), 6128 néző

Sárga lap: Tamm, Shein, ill. Obert, Boženík, Vavro, Dúbravka, 6128 néző

ÉSZTORSZÁG: Hein–Lilander, Tamm (70. Vetkal), Mets, Schjönning-Larsen–Miller (78. Jakovlev), Ainsalu (70. Palumets), Shein, Sinavskij (84. Saarma)–Sappinen, Tamm

SZLOVÁKIA: Dúbravka–Pekarík (90+2. Gyömbér), Škriniar, Obert (65. Vavro), Hancko–Duda (83. Rigo), Lobotka, Bénes (83. Bero)–Suslov, Boženík (65. Strelec), Haraslín

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?