Bundesliga – Leverkusenben is nyert a Bayern München

Bundesliga – Leverkusenben is nyert a Bayern München

Megállíthatatlanul robog a címvédés felé a Bayern München, amely szombaton a Bayer Leverkusen vendégeként nyert 4-2-re a német labdarúgó-bajnokság harmincadik fordulójában.

A listavezető ugyan egygólos hátrányba került az első félidőben, de még a szünet előtt fordított, a második játékrészben pedig biztosította sikerét. A Bayernben Thomas Müller két gólpasszt adott, így ebben a mutatóban már húsznál jár a mostani idényben, míg Robert Lewandowski a harmincadik bajnoki gólját szerezte. A lengyel válogatott csatárnak a mostani szezonban ez volt a 44. találata, amivel megdöntötte a 2016/17-es szezonban felállított egyéni csúcsát.

A meccs utolsó gólját a leverkuseni Florian Wirtz lőtte a 89. percben, ezzel – 17 évesen, 1 hónaposan és 3 naposan – ő lett a német Bundesliga legfiatalabb gólszerzője. Az eddigi csúcsot Nuri Sahin tartotta, aki 17 évesen, 2 hónaposan és 21 naposan szerezte első gólját a 2005/06-os szezonban.

A magyar válogatott kapus Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán az újonc és sereghajtó Paderbornnal, amely a 92. percben mentett pontot úgy, hogy a 43. perctől emberelőnyben futballozott. A lipcsei együttesben Willi Orbán a 88. percben, csereként lépett pályára.

Frankfurtban meglepetésre a Mainz felülkerekedett a házigazdákon, a 2-0-s vendégsikerrel zárult összecsapáson a magyar válogatott csatárát, Szalai Ádámot a 93. percben cserélte be Achim Beierlorzer mainzi vezetőedző. A házigazda frankfurti csapatban pályára lépett a 36 éves japán Haszebe Makoto, aki ezzel rekordot döntött: ázsiai játékosként már 309 Bundesliga-mérkőzésen szerepelt. A korábbi csúcsot a dél-koreai Csa Bum Kun tartotta, ő 1978 és 1989 között három klub színeiben 308 német bajnoki meccsen kapott lehetőséget.

A délutáni program negyedik találkozóján az osztályozót jelentő, 16. helyen álló Fortuna Düsseldorf nem bírt a vendég Hoffenheimmel, amely a 9. percben már gól- és emberhátrányban is volt, a meccs végül mégis 2-2-es döntetlennel zárult.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?