Bulgária ellen 100. válogatottmeccsére készül Peter Pekarík

pekarik

A szlovák labdarúgó-válogatott ma 18.00-kor Bulgáriával játszik barátságos mérkőzést az Európa-bajnokságra való felkészülés részeként.

A mérkőzésre 18 órakor az ausztriai Ried im Innkreisben kerül sor. A szlovák válogatott egyelőre még nem a végleges Eb-keretével készül a mérkőzésre, azt Štefan Tarkovič szövetségi kapitány csak a találkozó utáni napon hozza nyilvánosságra.

A bolgárok ellen kérdéses Ondrej Duda játéka. A Köln légiósa szombaton még osztályozót játszott csapatában, így csak tegnap délután csatlakozott a kerethez. Marek Hamšík és Juraj Kucka játéka felett szintén kérdőjel lebeg, mindketten kisebb sérüléssel bajlódnak. A szlovák csapatban nagy mérföldkőhöz érkezett Peter Pekarík, a Hertha védője, aki századik alkalommal lehet válogatott. 

„A korábbi gyülekezőkkel ellentétben most sokkal következetesebben tudunk a játékosokkal dolgozni – mondta Štefan Tarkovič a mérkőzés előtt. – Két felkészülési meccset játszunk, és elég időnk van ahhoz, hogy összerázódjunk. A játékosok jó állapotban és jó kedvvel érkeztek. Hiszem, hogy erős csapatot fogunk alkotni.ˮ

„Bulgária jó teszt lesz számunkra, jó dolognak tartom, hogy mérkőzéseket játszhatunk az Eb előtt. Felelősségteljesen állunk hozzá a találkozóhoz, győzni akarunkˮ – nyilatkozta Martin Dúbravka, a Newcastle hálóőre.

A szlovákok eddig hétszer találkoztak a bolgár válogatottal, négy győzelem mellett egyszer döntetleneztek és kétszer kikaptak. Utoljára 2006-ban, Zsolnán találkoztak a felek, akkor 3:1-es szlovák győzelem született. Érdekesség, hogy a szlovákok és a bolgárok még egyszer sem csaptak össze tétmérkőzésen.

A mai találkozót az osztrák Altmann vezeti, az STV 2 élőben közvetíti a mérkőzést. A szlovákok június 6-án Bécsben Ausztria ellen lépnek pályára, az a meccs lesz számukra a főpróba a kontinensviadal előtt.

(TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?