Bronzérem a keserűség ízével

Debrecen. Szombaton véget értek a Divízió I.-es jégkorong világbajnokság küzdelmei Debrecenben. A magyar válogatott a harmadik helyen végzett, miután a záró mérkőzésen döntetlent játszott a lengyelekkel. Az A-csoportba a norvégok tartanak, akiktől csak a házigazdák tudtak pontot csenni.

A magyarok kapusa, Szuper Levente nevéhez méltóan védett DebrecenbenMTI-felvételMiután a kínaiakat kilenc góllal verték a magyarok, elkezdődött a nagy számolgatás. Ekkor ugyanis még úgy tűnt, minden adott és kapott gólnak igen nagy jelentősége lehet a végelszámolásnál. Nos, a norvégok péntek délután hamar véget vetettek a matematikai elmélkedéseknek. Történelmi gólzáport zúdítottak a kínaiakra, 25:1-es győzelmük, mintha megbénította volna este a magyarokat. Támadásban ugyanis nem tudtak mit kezdeni a kíméletlen kanadai stílust forszírozó britek ellen. Az igyekezet, az elszántság kevés volt, bár a szigetországiaknak is el kell ismerniük: a szerencsének is igen nagy jelentősége volt a háromgólos győ-zelmükben. Kangyal Balázs, a magyar válogatott csapatkapitánya érthetően csalódott volt. „Ez a brit csapat mindenképpen verhető volt, de valahogy hiányzott belőlünk az átütőerő. Szerencséje is volt az ellenfélnek! Szerintem az első gól döntött, ha mi vezetünk 1:0-ra, biztos vagyok benne, hogy mi nyerünk. De csakis Fortunára fogni a vereségünket, nem lenne sportszerű, első góljuk után jobbak voltak a britek. A mérkőzés előtt nem foglakoztunk azzal, hogy mi lehet majd, ha.... Csak magunkkal törődtünk, meg akartuk verni a briteket, s azok után is csupán a lengyelek elleni találkozónk járt a fejünkben” – fűzte hozzá.

A zárónapra maradt magyar–lengyel meccs akár a történelmi barátság jegyében is lejátszódhatott. Elmaradt a torna legjobb kapusának, Szuper Leventének és a mezőny legjobb csatárának választott Jacek Plachta ütközete, mert Pat Cortina kapitány Budai Krisztiánnak szavazott bizalmat, aki ezúttal is meghálálta a bizalmat. „Ugyanolyan komolyan vettük a meccset, mintha ez lett volna a mindent eldöntő összecsapás. Győzelmet érdemeltünk volna, de kollégám is remek napot fogott ki. Nagyon szerettük volna megverni a lengyeleket, hiszen tétmeccsen még soha nem győztük le őket, tehát nagyon is motiváltak voltunk. Nem mindegy, hogy egy vb-n ezüst vagy bronzérmes helyen végez a válogatott. Véleményem szerint a 2. helyet megérdemeltük volna, de egyértelműen a norvégok voltak a mezőny legjobbjai.”

VB-KRÓNIKA

EREDMÉNYEK, PÉNTEK: Magyarország–Nagy-Britannia 0:3 (0:0, 0:1, 0.2). Gólszerzők: Weaver (37.), Jameson (55.), A. Tait (58.). SZOMBAT: Japán–Norvégia 0:5, Nagy-Britannia–Kína 10:0, Magyarország–Lengyelország 1:1 (1:0, 0:1, 0:0), g.: Vas (7.), ill. Laszkiewicz (23.).

Végeredmény

1. Norvégia 5 4 1 0 43:8 9

2. Lengyelország 5 3 1 1 16:8 7

3. Magyarország 5 2 2 1 15:6 6

4. Nagy-Britannia 5 2 0 3 19:15 4

5. Japán 5 2 0 3 14:14 4

6. Kína 5 0 0 5 5:61 0

Norvégia feljutott az A-csoportba, Kína kiesett.

KÜLÖNDĺJAK – a legjobb kapus: Szuper Levente (magyar)

Legjobb hátvéd: Tommy Jakobsen (norvég)

Legjobb csatár: Jacek Plachta (lengyel)

Legeredményesebb: Morten Ask (norvég) 12 pont (6 gól, 6 gólpassz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?