Brazília folytathatja, Neymar nem

<p>A házigazda brazilok 2:1-re nyertek Kolumbia ellen, és bejutottak az elődöntőbe, de Thiago Silva és Neymar nélkül kell majd játszaniuk</p><p>a németek ellen.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Tizenkét év után kerültek be a legjobb négy közé a brazilok, pedig sokan féltették őket a negyeddöntő előtt: Kolumbia eddig pazar játékkal, százszázalékos teljesítménnyel (4 győzelem, 11:2-es gólkülönbség) menetelt a vb-n. „Tudtuk, hogy a brazilok biztosan tanultak a chileiek elleni meccsből, és hogy ellenünk jobban fognak játszani” – mondta José Pekerman, a kolumbiaiak szövetségi kapitánya.

A hazaiak formajavulása valóban tetten érhető volt, igaz, a gyorsan megszerzett vezetés tudatában (a hetedik percben egy szöglet után Thiago Silva térdéről került a hálóba a labda, akinek ez volt az egyetlen labdaérintése az ellenfél térfelén az első 45 percben) nyugodtabban focizhattak a brazilok. „Be kellett volna rúgnunk a második gólt, és akkor kevesebbet kellett volna idegeskednünk” – nyilatkozta Luiz Felipe Scolari, a brazilok mestere.

A brazil helyzetek azonban kimaradtak, a játék egyre töredezettebbé vált (összesen 54 szabálytalanságot fújt le Carballo játékvezető, aki így sem tartotta teljesen kézben a meccset), és kezdtek éledezni a kolumbiai remények – de ekkor harminc méterről érkezett egy bomba David Luiztól. „Egész évben, a Chelsea-ben lejátszott meccseket is beleszámítva vártam egy ilyen szabadrúgásra. Fantasztikus, hogy pont most sikerült betalálnom. Felemelő érzés volt látni, ahogy a labda a hálóba tart” – elevenítette fel a történteket a végig hatalmas elánnal játszó középhátvéd.

Bő tíz perccel később azonban a tornán már a hatodik találatát szerző gólkirályjelölt, a kolumbiai James Rodríguez szaladt a kezdőkörbe a labdával (miközben a vállára egy óriási szöcske ugrott), hogy értékesített tizenegyese után csapata megpróbálja kiharcolni az egyenlítést is – de hiába, minden idők legjobb kolumbiai vb-szereplése a negyeddöntőben ért véget. „Sírok, mert a férfiak is sírhatnak, ha ilyen pillanatokat élnek át” – hüppögött Rodríguez.

A brazilok öröme sem volt maradéktalan: két kulcsjátékosukat ugyanis nélkülözniük kell a németek elleni elődöntőben. A csapatkapitány Thiago Silva „csak” eltiltás miatt fog hiányozni a döntőbe jutásért vívott meccsen, mert egy teljesen fölösleges szabálytalanság miatt (akadályozta Ospina kapust a gyors kirúgás elvégzésében) megkapta második sárga lapját a tornán. A védelem oszlopa mellett viszont a legnagyobb brazil sztár, Neymar számára véget ért a vb. Camilo Zúniga a hajrában egy párharc során felugrott, és eközben térdével hátba rúgta a 22 éves brazilt, akit azonnal le kellett cserélni, a vizsgálatok során pedig kiderült, hogy eltörött Neymar egyik csigolyája. „Végig, minden meccsen ez volt, az ellenfelek vadásztak Neymarra. A bírónak többet kellett volna tennie, hogy ez ne történjen meg” – dühöngött a brazilok csatára, Hulk a meccs után. Neymar már haza is utazott családjához, várhatóan hathetes kényszerpihenőre szorul.

„Fájdalmas veszteségek ezek számunkra, de bízom benne, hogy a csapat összekapja magát. Még két lépés választ el minket a célunktól, de képesek vagyunk ezeket is megtenni” – vélekedett Scolari.

„Ígérjük, hogy sérülése miatt megnyerjük a világbajnokságot Neymarért. Ez a pillanat forradalmi számunkra. Még egységesebbek leszünk, így még nagyobb eséllyel nyerünk” – jelentette ki Fernandinho. (ot, fifa, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?