Bravúros győzelem

Budapest. A labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 3.

Budapest. A labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának első mérkőzésén a Ferencváros a Spartát fogadta az Üllői úton, és nem kis meglepetésre egygólos győzelmet aratott. A meccs elején Poborský kétszer is veszélyeztetett: előbb a felső sarok fölé lőtt, majd bedását Szűcs a kapu fölé tenyerelte. A 27. percben váratlanul vezetést szerzett a Ferencváros. Homola hibáját követően a zöld–fehérek cseh idegenlégiósa, Vagner iramodott meg a jobb oldalon, s biztosan lőtt a prágaiak hálójába. A gól után feljött a Sparta, ám a Fradi szervezetten védekezett, s a 40. percben majdnem növelte előnyét. Kapics fejese a felső lécet érintve hagyta el a játékteret. Ezt megelőzően Poborský tört be a 16-oson belülre, Huszti lerántotta a prágaiak válogatott középpályását, ám a német bíró nem látott szabálytalanságot. Nem sokkal a szünet előtt Poborský beadásszerű lövése alig kerülte el a jobb sarkot. Öt perccel a fordulás után az egyik FTC-védőről Jun elé pattant a labda, aki a hálóba lőtt, ám a bíró les miatt nem adta meg a gólt. A 62. percben a csereként beállt Tőzsér 25 m-es szabadrúgása centiméterekkel kerülte el a bal alsó sarkot. Három perccel később Sivok szögletét Zelenka fejelte kapura, Szűcs azonban bravúros reflexmozdulattal hárított. A másik oldalon Tőzsér beadását Zavadszky elvétette az ötösön., majd tíz perccel a befejezés előtt Gyepes fölé fejelt. A 93. percben Tőzsér szabadrúgását Blažek védte nagy bravúrral. A sokkal lekesebb és taktikusabb Fradi megérdemelten győzte le jóval esélyesebb ellenfelét, amely – úgy tűnt – lebecsülte a magyar bajnokot. FTC–SPARTA 1:0 (1:0). Góllövők: Vagner (27.). Játékvezető: Florian Meyer (német); 11 000 néző. Sárga lap: Vagner, Lipcsei, ill. Kováč, Homola. FTC: Szűcs–Balog, Lipcsei, Gyepes, Vukmir–Kapics, Rósa D., Huszti, Leandro (60. Tőzsér)–Zavadszky (76. Penksa), Vagner (66. Bajevszki); SPARTA: Blažek–Petráš, Homola, Kováč, M. Čech–Poborský, Sivok, Zelenka (71. Šimák), Michalík (85. Rezek)–Jun (57. Meduna), Pacanda.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?