Bravúr lenne a BL-szereplés

Vágsellye. Idén is merész célokat tűztek ki a vágsellyei Slovan Duslo női kézilabdacsapatának vezetői: a bajnoki címvédés mellett szeretnék kiharcolni a BL-szereplést is. Pedig a nyáron jelentős változások történtek a keretben, hét kulcsember távozott, a kispadon pedig Štefan Kelement Darina Braunová váltotta fel.

Az első BL-selejtező akadályán már túl vannak a mátyusföldiekTASR-felvételSokan féltették a mátyusföldieket, miután kiderült, hogy Caltíková, Stuparičová (mindketten Debrecen), Hrabovská (Dortmund), Haris (Ferencváros), Dubajová (Frederikshavn), Sedláková (Ausztria) vette a kalapját, Géczová pedig anyai örömök elé néz.

Nem tétlenkedtek a vezetők, új játékosok után néztek, leigazolták a négy évig Lipcsében szereplő Vlčkovát, a nagysurányi Pilekovát, Váradyovát és Csalavát, a partizánskei Púčikovát és a Bánovce mesterlövészét, Antalovát. Némethné Koday Lívia pedig gyes után tért vissza a kapuba.

„Jól sikerült a felkészülésünk, az edzőmeccseken nehéz ellenfelekkel találkoztunk. Darina Braunová gyorsan összekovácsolta az együttest, ezt bizonyítja, hogy megnyertük az olomouci és a vágsellyei tornát. Az új szerzemények igazolják az elvárásokat, feltámadt az elmúlt idényben eléggé mellőzött Flaska Mónika, a gyors szélső fontos gólokat lő. Rajta kívül csak Fabianová, Halásová, Fábryová és Fečová maradt hírmondónak a tavaszi csapatból” – mondta lapunknak Kovács László menedzser. Biztatóan kezdték az új idényt, a bajnoki nyitányon fél gőzzel játszva is fölényesen nyertek a pozsonyi ŠKP Štart ellen (35:19), s a BL-selejtező első körében pedig a görög Artaszt búcsúztatták (33:27, 23:24). „Amikor megtudtuk, hogy hellén ellenfelet kaptunk, megörültünk. Aztán kiderült, hat kiváló légiósa van a riválisunknak, ott játszik például a világválogatott szerb Knezsevics is. Bevallom, tartottam attól, hogy kevés lesz a hatgólos előny. Szerencsére, a lányok kitettek magukért, remekül védekeztek, Fabianová a kapuban bravúrok sorozatát mutatta be”– szögezte le a sportvezető.

Kérdésünkre, hogy anyagi okok miatt vállalták-e autóbusszal a 3100 kilométeres távolságot, Kovács László így válaszolt: „Egyáltalán nem. Sajnos, repülővel rendkívül rossz lett volna az összeköttetés. Ugyanis Artasz 400 km-re fekszik Athéntől. De ami még rosszabb: csak kedden érkeztünk volna haza. ĺgy viszont már vasárnap este megjöttünk. Egyébként oda a hegyeken át 28, visszafelé a jóval simább terepen 24 órát tartott az út.”

A BL-selejtező második fordulójában a szerb bajnokság második helyezettje, a Knyaz Arandjelovac vár a Duslóra. „Bravúrnak számítana, ha sikerülne kiharcolnunk a főtáblára jutást. Sok függ majd attól, milyen eredménnyel zárul az október elsejei hazai találkozónk” – fejezte be a vágsellyei menedzser.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?