Botrányos derbi Újpesten

<p>Nézőtéri rendbontások miatt háromszor kellett félbeszakítani az Újpest-Ferencváros (6:0) rangadót, amelyen történelmi újpesti siker született.</p>

„Lila-fehér jó napot kívánok“ - köszöntötte a hangosbemondó a Szusza Ferenc Stadion közönségét szombat délután. Akkor még ő sem sejtette, hogy a meccs után az örömtől elcsukló hangon „történelmi sikerről“ kiabál majd a mikrofonba.

Sakk-matt

A budapesti derbit a Ferencváros kezdte jobban, s az első húsz percben még semmi sem utalt arra, hogy újpesti fieszta lesz a vége. A Fradi azonban Marek Heinz vitatható kiállítása és a második bekapott gól után teljesen összeroppant. A zöld-fehérek középpályás sora (Tóth Bence, Józsi György, Rósa Dénes, Maróti Béla, Andrezinho) addig sem alkotott, de a második félidőben már nem is szűrt, a védelem pedig egész egyszerűen elfáradt, és képtelen volt feltartóztatni a gyors kontrákat. Az újpestiek kényük-kedvük szerint sakkozták ki az ellenfelet. A mérkőzés legjobbja a 19 éves Simon Krisztián volt, aki két gólja mellett két gólpasszt adott.

Megkéseltek egy fiút

Amint arra számítani lehetett, az Újpest-Fradi rangadó a fokozott rendőri jelenlét ellenére sem múlt el balhé nélkül. A Budapesti Rendőrfőkapitányság vasárnapi közleménye szerint a mérkőzés előtt Újpest-Városkapu vasútállomásnál összeverekedtek a két csapat szurkolói, Újpest-Városközpontnál pedig megkéseltek egy 17 éves újpesti drukkert, akit súlyos állapotban szállítottak az Árpád-kórházba (a rendőrség életveszélyt okozó testi sértés miatt indított nyomozást ismeretlen tettes után).


Jimmy Jump Újpesten

A botrányos meccset kétszer is félbe kellett szakítani az újpesti tábor pirotechnikai bemutatója miatt (a pálya fölött gomolygó sűrű füsttől semmit sem lehetett látni), a második félidő elején a katalán Jimmy Jump futott be a pályára (kezében egy Kubala Lászlót éltető katalán zászlóval), majd az ötödik újpesti gól után azért állt a játék, mert a ferencvárosi kemény mag bedöntötte a kapu mögötti kerítést. Garázdaság és szabálysértés miatt összesen 14 szurkolót állítottak elő.

Játékvezetői hibák

Solymosi Péter játékvezető sem állt a helyzet magaslatán. Hibázott egyes játékszituációk megítélésénél (a „talpalási szándékért“ nem járt volna azonnali piros lap Marek Heinznek, vagy ha igen, akkor az azonos mérce alapján két sárgával ki kellett volna állítania az újpesti Böőr Zoltánt is), érvényesnek ítélte Tisza Tibor kézzel szerzett gólját, a harmadik játékmegszakítás után pedig - ahogy azt a hangosbemondó már a szünetben jelezte - le kellett volna fújnia a botrányos mérkőzést.

Halálos szégyen

„Halálos szenvedélyünk: Ferencváros“ - hirdette egy hatalmas transzparens a vendégszektorban, de a meccs után a ferencvárosi szurkolók inkább „halálos szégyent“ érezhettek. A rohamrendőrök - attól tartva, hogy a csúfos vereség után a fradisták dühe saját csapatuk ellen fordul - szombaton este megerősítették az Üllői úti stadion védelmét is.

Történelmi siker

Az Újpest-Fradi derbik több mint 100 éves történetében először fordult elő, hogy a Lilák ötgólosnál nagyobb különbséggel verték meg a Ferencvárost (az eddigi legnagyobb győzelem az 1976-os 8:3 volt). A történelmi siker hatására Újpesten ezentúl nem a „8:3“, hanem a „6:0“ nevet viseli majd a stadionújság. A zöld-fehér tábor nehezen békélt meg a derbi eredményével, a mérkőzés másnapján az egyik ferencvárosi szurkolói weboldalon az alábbi főcím volt olvasható, a lélektelenül futballozó játékosoknak címezve: „Elkúrtátok, aljas zsoldosok!“

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?