Bogár Péter dupla isztambuli triplája

íjász
Marcelháza |

Neves marcelházai történelmi íjászaink – a Bogár házaspár, Péter és Valéria – ismét hallattak magukról: május végén Isztambulban jeleskedtek a 9. Hódítók Kupája – 9. Fetih Kupasi nemzetközi versenyen. 

A világszerte ismert, többszörös világbajnok távlövőink ezúttal meghívásra érkeztek a világ egyik legszínvonalasabb íjászerőpróbájára, ugyanis a Covid-19 korlátok közé szorította a szervezőket.

„Férjem, Péter megdöntötte saját hivatalos rekordját, és egyben pálya- és versenycsúcsot is felállított, mivel eddig ezen a versenyen senkinek sem sikerült ekkora távot lőnie. Egy 100 fontos Végh török íjjal, saját készítésű nyílvesszővel, erős ellenszélben 524 métert teljesített. Fontos megemlíteni, hogy hét nyílvesszőjéből három is 500 méter fölé szállt, így az elsőbbségéhez kétség sem férhetett, mert a három legnagyobb meglőtt táv az övé volt. Ugyanakkor 2016 és 2018 után harmadszor állhatott a dobogó legfelső fokára a Hódítók Kupáján Vagyis ezúttal kétszer is triplázott” – újságolta Bogár Valéria, aki szintén indult a versenyben, s a nagyon erős női mezőnyben a kiemelkedő negyedik helyen zárt: 62 fontos török íjjal 381 métert lőtt. – Nagy megtiszteltetés is ért bennünket, mikor felkeresett a helyi múzeum képviselője, kikérte férjem véleményét az íjak megtekintett gyűjteményéről, és együttműködésre kért fel kiállításuk színvonalának és korhűségének emelésére. Nagyon megörültünk, s bár férjem többszörös világbajnokként íjászkörökben ismert Törökországban, ahol a távlövés királyi száma a sportágnak, mégis sokat jelent, hogy a verseny árnyékában egymásra találtunk a történelmi kutatásokban, amit mi is végzünk.” 

Így lehetnek az íjakon keresztül Bogárék az alig négyezer lakosú Marcelháza hírvivői a tizenöt és fél milliós Isztambulban.

És még egy adalék: Bogár Péter indult a versenyen a 70 méterre kihelyezett tradicionális Török Puta céllövészetében is. Egyedüli európaiként párbajozott az legjobb négy közé jutásért, a későbbi győztessel szemben alulmaradva összesítésben az ötödik helyen végzett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?