BL: Párizsi összeomlás 2.0, Portóban hengerelt a Liverpool

A címvédő Real Madrid 0:1-ről felállva 3:1-re verte a Bernabéuban a PSG-t, a Liverpool kiütötte a Portót és szinte már továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésein.CR, a megmentőÓriási volt az érdeklődés a Real Madrid–PSG nyolcaddöntő iránt, hiszen a sorozat előző két

A címvédő Real Madrid 0:1-ről felállva 3:1-re verte a Bernabéuban a PSG-t, a Liverpool kiütötte a Portót és szinte már továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésein.

CR, a megmentő

Óriási volt az érdeklődés a Real Madrid–PSG nyolcaddöntő iránt, hiszen a sorozat előző két kiírásának győztese fogadta napjaink egyik divatcsapatát. Előzetesen nehéz lett volna esélyesről beszélni, hiszen a madridiak a bajnokságban pocsék szezont futnak, de a BL csoportkörében sem villogtak, míg a párizsiak idénye több, mint meggyőző eddig. Igaz, Unai Emeryék sztárcsapattal szemben idén csak egy meccset tudtak megnyerni, a Bayern elleni hazai találkozó viszont inkább szólt a münchenieknél az edzőbuktatásról, mint a valódi fociról. Madridban azonban jól kezdtek a franciák, Rabiot gólja után a Real sokáig nem tért magához, de közvetlenül a szünet előtt Cristiano Ronaldo 11-esből egyenlített.

Neymar fejbe rúgta a bírót

A második félidőben a vendégek legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor Neymar három méterről labdával, izomból fejbe rúgta Gianluca Rocchi játékvezetőt, aki jól láthatóan megszédült és csak egy rövid ápolás után tudta folytatni a munkáját. Úgy tűnt, a Paris Saint-Germain egy nagyon kényelmes 1:1-gyel utazhat majd haza, de a hajrában ugyanaz történt kicsiben, mint egy éve a Barcelona ellen: akkor a 87. percig továbbjutásra álltak a párizsiak, majd a végén kaptak hármat és a 6:1-es vereség kiesést jelentett számukra. Most ugyan csak 3:1 lett a vége, de kijelenthető, hogy a párharcnak így már a címvédő az esélyese.

A PSG az UEFA-t okolja

Érdekes, hogy a francia klub elnöke a vereség után nem a saját játékosaiban keresi a hibát. „Amikor egy nagy csapat ellen játszunk, általában mindig ugyanaz történik velünk. Az előző szezonban a Barcelona, most pedig a Real Madrid ellen. Ebből elég volt, az UEFA-nak sürgősen tennie kell valamit” – jelentette ki Nasser Al Khelaifi. Hogy pontosan mire gondolt a katari úriember, azt valószínűleg csak ő tudja.

Ronaldo: 100, 101…

A mérkőzés hőse egyértelműen Cristiano Ronaldo volt, aki immár 116 gólnál jár a BL-ben, míg a Real színeiben túllépte a 100-as álomhatárt, ami eddig még senkinek nem sikerült a Bajnokok Ligája és a BEK történetében. „Nagyon boldog vagyok, hogy újabb gólokkal segítettem a Real Madridot, de az én rekordjaimnál most fontosabb, hogy jó eredményt értünk el. Imádjuk a Bajnokok Ligáját, mindent elkövetünk, hogy történelmet írjunk. Nem jutottunk még tovább, Párizsba is azért utazunk, hogy nyerjünk és újabb lépést tegyünk az álmaink felé. A PSG egy nagyon jó csapat, ezzel a támadósorral félelmetesek. Ennek ellenére nekünk volt több gólszerzési lehetőségünk, megérdemelt a sikerünk” – jelentette ki a portugál zseni.

Egyetemi szint

A nap másik meccsén folytatódott az angol csapatok erődemonstrációja. A City 4:0-s bázeli sikere után a Liverpool 5:0-ra nyert Portóban. A meccs embere Sadio Mané volt triplájával, míg Jürgen Klopp elmondhatja, hogy egyetemi szintre fejlesztette a Pool támadójátékát. Elképesztő hatékonysággal futballoztak ugyanis a vendégek: hat kaput eltaláló lövésből érték el az öt találatukat. Kijelenthetjük, hogy a Liverpool ott van a nyolc között.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?