BL: nyert a Barca, feltámadt a Juve

<p>Sokáig tartotta magát az Arsenal a címvédő ellen, ám Messi két góljával nyert a Barcelona. Sokáig gálázott a Bayern Torinóban, ám a Juventus a sírból visszatérve 2-2-re mentett. Videókon mutatjuk a legszebb gólokat.&nbsp;</p>

Kedden játszották a BL nyolcaddöntőjének két slágerét – egy időben. Az Arsenal a címvédő FC Barcelonát látta vendégül, míg a Bayern Torinóban vendégszerepelt.

Az Arsenal–Barcelona duó klasszikus BL-párosításnak számít, az utóbbi 20 évben többször is összefutottak a kieséses fázisban. A két csapat általában látványos, gólokban gazdag mérkőzéseket szokott játszani, az első félidőben ez még elmaradt.

Az angolok átadva a teret magukra húzták a katalánokat. A vendégek sokáig teljesen meddő fölényben játszottak, az elején az Arsenalnak voltak helyetei, a 21. percben Oxlade-Chamberlain hét méterről lőtt a fekvő Barca-kapusba. A félidő végére az Arsenal teljesen kidőlt, a 45. percben először a Messi-Neymar-Suárez trió szórakozott el egy gyors kontrát, majd egy perccel később egy beadás után Suárez fejelt négy méterről centikkel mellé.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. A 49. percben Neymar egyedül állt Čech előtt, ám 11 méterről csak a kapus lábába lőtt. A katalánok nagy nyomás alatt tartották az Arsenalt, az angolok ellenállását a 71. percben Lionel Messi törte. Egy gyors kontra után Neymar passzát értékesítette. Így:

Messi később tizenegyesből is betalált, így a Barcelona fél lábbal már a negyeddöntőben van.

A másik meccsen az olasz és a német bajnok csapott össze. A párosítás esélyese a Bayern volt, amely az elejétől kezdve helyzetek sokaságát dolgozta ki. A vezetést az első félidő végén Thomas Müller szerezte meg a németeknek. Mutatjuk a gólt:

Az 55. percben Robben növelte a németek előnyét. Ez se volt semmi gól, nézzék csak meg: 

Ekkor talán nem volt ember a stadionban, aki bízott volna Juventus feltámadásában. Pedig ez jött: először Dybala szépített a 63. percben, majd a 76. percben Sturato egyenlített. 

Arsenal-Barcelona 0-2 (0-0)
Góllövő: Messi (71., 83.)

Juventus-Bayern 2-2 (0-1)
Góllövők: Dybala (63.), Sturaro (76.), illetve Müller (43.), Robben (55.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?