BL elődöntő: Döntetlent játszott a City és a Real

<p>Nem született gól Manchesterben a City és a Real Madrid első összecsapásán, így a labdarúgó Bajnokok Ligája jövő szerdai visszavágóját 0&ndash;0-ról várhatja az angol, illetve a spanyol együttes.</p>

BAJNOKOK LIGÁJA ELŐDÖNTŐ, 


1. mérkőzés
MANCHESTER CITY (angol)–REAL MADRID (spanyol) 0–0
Manchester, Etihad Stadion, 55 000 néző. V: Cakir (török)
MANCHESTER CITY: Hart – Sagna, Otamendi, Kompany, Clichy – Fernando, Fernandinho – Jesús Navas (Sterling, 77.), De Bruyne, David Silva (Iheanacho, 40.) – Agüero.Menedzser: Manuel Pellegrini
REAL MADRID: Keylor Navas – Carvajal, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos (Isco, 89.) – Lucas Vázquez, Benzema (Jesé, a szünetben), Bale. Vezetőedző:Zinédine Zidane
Sárga lap: David Silva (37.), ill. Pepe (24.), Carvajal (92.)

A sérült Cristiano Ronaldót nélkülöző Real Madrid lendületes, bátor letámadással kezdett. Az angolok igyekeztek gyorsan kihozni a megszerzett labdákat, és kontrákat indítani, ám a jól záró madridi védelem legkésőbb a vendégtérfél közepén visszaszerezte. Amint levegőhöz jutott a City, sorait rendezve visszatámadta a Realt, és bizony beszorította a vendégeket a saját térfelükre. Kevin De Bruyne, Fernandinho és David Silva volt hazai részről a középpálya motorja, nekik kellett az akciókat megrajzolniuk. Ez a madridi tizenhatosig rendben is ment, ott azonban már nem tudták feltörni a Realt - írja a Nemzeti Sport.

A spanyolok megelégedtek azzal, hogy a térfelükre visszazárva csak a felezőnél kezdték meg a letámadást, az akciók kivitelezését pedig Gareth Bale-re bízták. A walesi ki is használta gyorsaságát, hiszen megvolt a területe, de egyedül sokra már nem jutott a létszámban mindig fölényben lévő hazai védelemmel szemben. Talán, ha CR-re is figyelniük kellett volna a hazai védőknek...

Döntően a mezőnyben gyűrték egymást a felek, azon belül is pontosabban a felező és a madridi tizenhatos között. A City birtokolta a labdát, de sok volt az oldalpassz, a biztonsági labdajáratás. Ettől viszont lelassult az addig jó iramú meccs. De csak rövid időre: a jobb szélen kétszer vitt akciót a City, előbb Pepének, majd Sergio Ramosnak kellett kisegítenie egy-egy faulttal. A beívelt szabadrúgásokat aztán már könnyűszerrel hatástalanították a vendégek.

A szünet előtt érzékeny veszteség érte a City: sérülés miatt kivált David Silva. A helyére az a 19 éves, nigériai Kelechi Iheanacho érkezett, akinek gólerős formáját látva megállapítható: nemcsak a jövő, hanem már a jelen embere is. Az első félidő hajrájában a Real irányította a játékot, de veszélyt nem tudott kialakítani Joe Hart kapuja előtt. Az első félidőben egy-egy kapura lövést jegyezhettek fel a statisztikusok, viszont egyik sem találta el az ellenfél kapuját!

Zinédine Zidane egy helyen változtatott a szünetben: az ugyancsak nem teljesen egészséges – ennek megfelelően eléggé súlytalan – Karim Benzema helyére Jesét vezényelte a pályára. Sergio Agüero löketével indult a folytatás érdemi része, válaszként Dani Carvajal vállalt fel egy megiramodást, amiből egy szögletet sikerült kiharcolnia.

Az 54. percben Toni Kroos szöglete találta abszolút üresben Ramost, a spanyol fejese azonban középre tartott, így Hart könnyű zsákmánya lett. De legalább a kaput veszélyeztette. Ritkán jutott labdához a házigazda, még ritkábban tudott azzal kezdeni is valamit. A feleken egyre inkább érződött, hogy a biztonságra rendezkedtek be: a középpályás sorok a védekezésre mindig visszazártak, ellenben a támadásokat ritkábban támogatták.

A félidő közepére egyértelműen a Real kezébe került az irányítás. A vendégek némi altatás után veszélyt is jelentettek, Jesé fejesénél a léc mentett. Bár Hart is megtette volna, ha centivel lejjebb megy a labda. Bale lövésénél fél métert tévesztett a walesi, aki lendületét megtartotta a hajára is. Hart meg a koncentrációját, miután a 79. percben lábbal mentette Casemiro jó ütemű fejesét. A City teljesen beszorult a térfelére, még akciót sem tudott elindítani.

A Real újabb szöglete után akadtak forró pillanatok Hart kapuja előtt: Pepe abszolút ziccerben, fordulásból három lépésről találta telibe a kirepülő City-kapust. Utolsó momentumként Navas hárította szögletre De Bruyne szabadrúgását. 0–0

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?