BL - Debreceni vereség Liverpoolban

Liverpool |

<p>A Debrecen labdarúgócsapata 1-0-ás vereséget szenvedett a Liverpool vendégeként a Bajnokok Ligája csoportkörének szerda nyitányán.A találkozó egyetlen gólját az első félidő hajrájában a holland válogatott Dirk Kuyt szerezte, ezzel az angol gárda századik alkalommal győzött a BL-ben.</p>

A DVSC-TEVA a következő fordulóban, szeptember 29-én a Puskás Ferenc Stadionban fogadja a francia Olympique Lyon együttesét.

BL, csoportkör, 1. forduló:
FC Liverpool (angol) - DVSC-TEVA 1-0 (1-0)
------------------------------------------
Anfield Road, 42 ezer néző, v.: Pedro Proenca (portugál)
    gólszerző: Kuyt (45+1.)
    sárga lap: Gerrard (26.), illetve Fodor (21.)

    FC Liverpool:
    -------------
Pepe Reina - Glen Johnson, Jamie Carragher, Martin Skrtel, Emiliano Insúa - Josszi Benajun (Javier Mascherano, 88.), Steven Gerrard, Lucas Leiva, Albert Riera (Ryan Babel, 80.) - Dirk Kuyt (Fábio Aurélio, 90.), Fernando Torres
   
    Debrecen:
    ---------
Vukasin Poleksic – Bodnár László, Komlósi Ádám, Mészáros Norbert, Fodor Marcell – Luís Ramos (Laczkó Zsolt, 67.) - Czvitkovics Péter, Kiss Zoltán, Leandro, Szakály Péter (Feczesin Róbert, 79.)– Adamo Coulibaly

    I. félidő:
    ----------   
    13. perc: egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Kuyt lőtt 18 méterről a jobb kapufa mellé.
    22. perc: formás kényszerítőzést követően Coulibaly lőhetett 17 méterről, de beleléptek a labdába, így szöglet lett belőle.
    30. perc: Czvitkovics vett át egy labdát a 16-os bal oldalán, lövését Reina nagy bravúrral tolta ki a jobb felsőből.
    38-39. perc: Coulibaly rosszul kezelt le egy labdát a félpályánál, az indításból pedig Riera azonnal ziccerbe került. A spanyol középpályás a bal alsót választotta, de Poleksic védett. Egy perccel később ismét Riera iramodott meg, távoli bombáját megint védte a montenegrói válogatott kapusa.
    44. perc: Riera adott be balról, a középen érkező Gerrard pedig tíz méterről belsővel mellé lőtt, ez volt az első félidő legnagyobb helyzete.
    45+1. perc: az első félidő utolsó pillanatában Torres fordult le a védőjéről, nagy erővel lőtt, így Poleksicről kijött a labda, amelyet pedig Kuyt estében 10 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-0).

    II. félidő:   
    -----------
    55. perc: óriási kavarodás után Gerrard dőlhetett rá egy leszálló labdára, lövése éppen csak elkerülte a bal felső sarkot.   
    65. perc: Benajun cselezte ki a fél debreceni csapatot, majd éles szögből lőtt, Poleksic szögletre mentett. A sarokrúgást Lucas nyolc méterről fejelte mellé.
    78. perc: Coulibaly kapott óriási labdát, át is emelte Reinát, de elesett így odalett a lehetőség.
    83. perc: Babel ugratta ki Torrest, akinek középre adását Kuyt elvétette, Benajun pedig 13 méterről fölé tüzelt.

    A találkozó előtt természetesen felcsendült a You,ll Never Walk Alone, majd a Bajnokok Ligája himnusza is, a Debrecen pedig megkezdte európai kalandját.
    Herczeg András alakulata az első pillanattól kezdve fegyelmezetten felvette a 4-1-4-1-es taktikai hadrendet, a védekezésben ez működött is, ám támadásban többször hibáztak a játékosok, láthatóan kicsit idegesek voltak. Rafael Benítez együttese nem kapkodott, a harmincadik perc környékén pedig át is engedte a területet a Debrecennek, amely Czvitkovics lövésével jelezte, hogy élne ezzel a lehetőséggel. Öt perccel a szünet előtt nagyobb fokozatba kapcsoltak a Vörösök, tökéletesen időzítettek, hiszen amikor már a szurkolók nagy része a büfé felé vette az irányt, Kuyt egy kipattanót értékesített, ezzel véget is ért az első félidő.
    A fordulást követően is "BL-érett" futballt játszott a Debrecen: amennyit lehetett, tartotta a labdát, igaz, a sokkal gyorsabb és erősebb liverpooliak között volt, hogy ez csak pillanatokig tartott. Negyedórával a vége előtt látszódott, hogy a magyar játékosok bizony nem ilyen iramú ellenfelekhez szoktak, a futballisták egyre inkább kezdtek elfáradni, így a támadásokra nem igen maradt erejük. Herczeg András tanítványai az utolsó tíz percben minden erejüket összeszedve küzdöttek, de egyenlíteni nem sikerült. Ugyanakkor amit a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón kért a mester, azaz olyan játékot szeretne látni, ami után a Liverpoolba érkező magyar drukkerek büszkék lesznek csapatukra, sikerült teljesíteni. A Liverpool igazolta, hogy jobb csapat, de a Loki méltó és helyenként teljesen egyenrangú ellenfele volt a Vörösöknek.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?