BL: bivalyerős angolok és németek, levitézlett olaszok

<p>A németek tudnak valamit. A 2012/13-as szezonban két germán csapat játszotta a döntőt, a mostani évadban pedig mind a négy német gárda továbbjutott a csoportküzdelmekből. Eddig az angolok is 100 százalékosak. Ismét leszerepeltek az olaszok.&nbsp;</p>

Az idei BL kiírás csoportköre nem hozott sok meglepetést. Az első helyről mindenütt az előzetesen legesélyesebbnek tartott csapat jutott tovább, a második helyet is nagyrészt a korábban favorizált együttesek kaparintották meg. Az egyetlen komolyabb meglepetés a Juventus kiesése, valamint a Benfica és a Porto harmadik helye – mindhárom csapatot gyengébbnek tartott gárdák előzték meg.

Ha országok szerinti bontásban nézzük a továbbjutókat, szembetűnő a németek és az angolok sikere. A szigetország mind a négy csapata továbbment – kettő az első helyről. Ugyanilyen arányban és eloszlásban teljesítettek a németek is. Igaz, utóbbiaknál a Leverkusen, a Schalke és a Dortmund továbbjutása is az utolsó fordulóban, a Borussia esetében az utolsó percekben dőlt el. Érdekesség, hogy a németeket és az angolokat tökéletesen összesorsolták: négy csoportban egymás ellen játszottak. Kettőben az angol (Manchester United, Chelsea), kettőben a német gárda (Bayern, Dortmund) végzett az első helyen. 

Viszonylag jól teljesítettek a spanyolok is: a hagyományosan erős Barca–Real duó mellett az Atlético Madrid is simán vette az első akadályt. A negyedik spanyol csapat, a gyér nemzetközi kupatapasztalatokkal rendelkező Real Sociédad San Sebastian – erős kvartettben – az utolsó helyen végzett.

Ismét leszerepeltek az olaszok. A három csoportkörös csapatból (Juventus, AC Milan, SSC Napoli), csak a milánóiak jutottak tovább – miközben az utolsó percekig remeghettek az Ajax elleni zárómeccsen.

A keddi záróforduló összefoglalóját itt tekintheti meg, a szerdai zárókör eredményeit és legérdekesebb góljait pedig itt

Továbbjutók listája

Első helyről mentek tovább: Manchester United, Real Madrid, Paris SG, Bayern München, Chelsea London, Borussia Dortmund, Atlético Madrid, FC Barcelona.
Második helyről jutottak tovább: Leverkusen, Galatasaray, Olimpiakosz Pireusz, Manchester City, Schalke 04, Arsenal London, Zenit Szentpétervár, AC Milan.
Az Európa Ligában folytatják: Sahtar Donyeck, Juventus, Benfica, Viktoria Plzeň, FC Basel, SSC Napoli, FC Porto, Ajax Amsterdam.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?