BL: A Napoli végzett a halálcsoport élén, öt év után ismét őszi első az Arsenal

<p>A B csoportban három csapatnak is volt esélye a továbbjutásra: a Napoli és a Benfica örülhetett, a Besiktas búcsúzott. Az Arsenal lehajrázta a PSG-t. BL-gyorsértékelés.</p>

Az ügynökségit saját anygara cseréltük.

BL-történelmet írhatott volna a Napoli, hiszen már három forduló után továbbjuthatott volna a Bajnokok Ligájából. A Dinamo Kijev ellen idegenbeli 2:1-es, majd a Benfica elleni hazai 4:2-es győzelem után azonban érthetetlen eredmények követték egymást (Benfica 2:3 otthon, majd 1:1 idegenben, Dinamo Kijev 1:1 otthon), az utolsó fordulóban aztán minden helyre billent, az olasz csapat 2:1-re győzött Lisszabonban a Benfica ellen. Kicsit bonyolultan hozták össze maguknak történetük első BL-csoportelsőséget az olaszok: Milik sérülése hosszú időre megzavarta őket, s csak az Inter elleni, múlt pénteki 3:0-s bajnoki győzelmük során látszott, hogy képesek a lengyel center nélkül is talpra állni. A folytatás nem maradt el, s ha szerencsés lesz a sorsolásuk, a legjobb nyolc realitás a számukra.

Igazából ez a csoport lehetett volna az, ahol a végsőkig rághattuk volna a körmünket az izgalomtól, azonban hamar kiderült, hogy a Besiktas elszáll, a Benfica–Napoli meccs pedig „csupán” a csoportelsőségről dönt. A Besiktas mínusz 14 fokban lépett pályára Kijevben, ahol egy győzelemmel biztosan továbbjutott volna. Ehhez képest kikapott 6:0-ra. Az internetes meccskövetés során csak fogtuk a fejünket: a félidőben 4:0, két kiállítás, öngól. A mérkőzés összefoglalóját látva viszont egészen hihetetlen jelenetek szemtanúi lehettünk: az első kiállításnál az ukrán játékos fellökte Becket, ehhez képest a bíró a bekket állította ki, nem a csatárt. A tizenegyes bement, 2:0, kábé itt el is dőlt minden. Ami ezután jött, az kabaréba illet: megpattanó lövés, hátul eladott labda, hátrafelé cselezgetés közben elvesztett labda. Gólok, gólok és gólok, 6:0, a Besiktas mehet az Európa-ligába. Sok sikert!

Elbénázta a PSG is. Ha a párizsiak megverték volna az utolsó fordulóban hazai pályán a bolgár Ludogorecet, biztos csoportelsőként várhatták volna a sorsolást. Ehhez képest csak egy 92. percben szerzett góllal sikerült megszerezniük az egyik pontot. (Hogy a Parc des Princes-ben is milyen labdavesztés után lőtt gólt a Ludogorec…) S mivel az Arsenal nem hibázott a Basel ellen (4:1, Lucas Pérez mesterhármasával), az angolok végül megelőzték a franciákat. Nagy dolog ez: az Arsenal utoljára 2011 őszén zárt a tabella élén a BL csoportkörében.

Ez a rekordok napja volt: Pérez második gólja előtt az Arsenal játékosai 33 alkalommal passzoltak egymáshoz, ami ebben a szezonban a leghosszabb gólt megelőző akció volt. De a passzkirály természetesen a Barcelona! A katalánok a Mönchengladbach ellen 993-szor próbálkoztak passzal (ami minden idők legjobb eredménye). Ez a végeredményben is megmutatkozott, a Barca 4:0-ra nyert, és itt is volt egy mesterhármas, meglepetésre Arda Turantól. Legalább egy töröknek jó kedve volt kedd este. A Barcelona természetesen csoportelső, a Manchester City egy újabb döntetlennel (Celtic otthon, 1:1) kényelmesen evezett át tavaszra. Csoportmásodikként, de most legalább nem kaphatja meg a legjobb tizenhat között a Barcelonát.

A Bayern–Atlético meccsnek nagy tétje már nem volt (1:0), a németek max a büszkeségüket állították helyre. Lewandowski, mint szabadsrúgás-specialista? Érdekes! Annál nagyobb volt a harc Eindhovenben, ahol a döntetlennel (0:0) a Rosztov kiharcolta az El-folytatás lehetőségét. Kemény munka volt, az eindhoveni csata és a Bayern elleni győzelem miatt az oroszok ezt mindenképpen megérdemelték.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?