Bízik Réka tétmeccsen is bemutatkozhat

<p>Ma 19.15-től Franciaország ellen kezdi meg az Eb-selejtezőket a szlovák női kézilabda-válogatott, soraiban a naszvadi származású Bízik Rékával.</p>

A szlovák válogatott története 10. Eb-selejtezősorozatának vág neki, aránylag jó továbbjutási esélyekkel: a hazai kézisek Franciaországgal, Izlanddal és Finnországgal küzdenek meg (oda-vissza alapon) a csoport két továbbjutó helyéért, a magyar–horvát közös rendezésű 2014-es tornán való szereplésért. „Már most jobban izgulok, mint a norvégok elleni felkészülési meccsen a pályára lépéskor” – mondta lapunknak Bízik Réka még a szlovák csapat tegnapi elutazása előtt. A 21 éves kézilabdázó ugyanis szeptember végén debütált a címeres mezben, s most első tétmeccsét is lejátszhatja a felnőttválogatottban. „Kicsit meglepődtem, hogy én is az utazók között vagyok. Nagy dolognak tartom, hogy ott lehetek Franciaországban, nagyon örülök.” A vágsellyeiek (WHIL) és a naszvadiak (I. liga) gárdájában is szereplő Bíziket eredetileg csak a 19 tagú kerete egyik tartalékjának jelölte a kapitány a rövid vágsellyei edzőtábor idejére, a balszélső mégis bekerült a 16 utazó kézilabdázó közé. „Először nem értettem pontosan, miről beszél a cseh kapitány az értekezleten. Aztán amikor a mellettem ülő lány megkérdezte, hogy kivel leszek egy szobán, abból tudtam meg, hogy Poloz azoknak a nevét olvasta fel előbb, akik nem lehetnek ott az Eb-selejtezőn, vagyis velem is számol.” A cseh szakemberrel egyébként jó viszonyban van Bízik Réka. „Amit Poloz elvár, azt teljesíteni kell a pályán. De bármiről el lehet vele beszélgetni. A kézilabdához pedig nagyon ért, gyakorlatilag minden edzésen rácsodálkozom új dolgokra.” Azt Poloz is tudja, hogy a franciák a selejtezőcsoport esélyesei, de szerinte még idegenben is meg lehet őket lepni, ha mindenki a maximumot nyújtja. „Ő bízik bennünk, és mi is bízunk benne. Az az elve, hogy minden meccsen úgy lépjünk pályára, hogy nyerünk, és hogy jól érezzük magunkat játék közben – árulta el Bízik, aki Dagmar Stuparičová mellett a keret másik balszélsője. – Dagmar nagyon jó játékos, a német Bundesligában szerepel, sokat tanulhatok tőle, de a többiektől is, mivel a legfiatalabbak közé tartozom.” A franciaországi mérkőzést követően vasárnap Izlandot fogadja a szlovák válogatott Vágsellyén (a cseh Sport 1 tévé mindkét mérkőzést élőben közvetíti).   
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?