Belgiumé a csoportelsőség Anglia előtt

b
Kalinyingrád |

Belgium százszázalékos teljesítménnyel végzett az élen a G csoportban az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, miután a 3., utolsó fordulóban csütörtökön 1-0-ra legyőzte Angliát. A két együttes már korábban biztosította továbbjutását.

 A nyolcaddöntőben Belgium hétfőn Japánnal, Anglia pedig kedden Kolumbiával találkozik.

    Eredmény:
    G csoport, 3. forduló:
Belgium-Anglia 1-0 (0-0)
------------------------
Kalinyingrád, 33 973 néző, v.: Damir Skomina (szlovén)
    gólszerző: Januzaj (51.)
    sárga lap: Tielemans (19.), Dendoncker (33.)

    Belgium:
    --------
Thibaut Courtois -  Leander Dendoncker, Dedryck Boyata, Thomas Vermaelen (Vincent Kompany, 74.) - Marouane Fellaini, Mousa Dembele - Youri Tielemans, Adnan Januzaj, Thorgan Hazard (Dries Mertens, 86.) - Michy Batshuayi

    Anglia:
    -------
Jordan Pickford - Phil Jones, John Stones (Harry Maguire, a szünetben), Gary Cahill - Trent Alexander-Arnold (Danny Welbeck, 79.), Ruben Loftus-Cheek, Eric Dier, Fabian Delph, Danny Rose - Marcus Rashford, Jamie Vardy    

    II. félidő:
    -----------
    51. perc: Januzaj kapott labdát a 16-os jobb sarkánál, egy szemtelen csellel kibillentette védőjét, majd gyönyörű mozdulattal a jobb felső sarokba tekert (1-0).
 

Mindkét csapatban több olyan játékos kapott bizalmat, akik korábban kevesebb lehetőséget kaptak. Mivel a továbbjutásuk már biztos volt, így egyáltalán nem diktáltak "gyilkos" tempót a futballisták, így helyzetből sem láthatott sokat a közönség.

Nem sokkal a fordulást követően Adnan Januzaj villant, és vezetéshez juttatta Belgiumot. Innentől kezdve az angolok próbáltak riválisuk fölé kerekedni, de játékukból hiányzott az átütő lendület, s főként az első két mérkőzésen öt gólt szerző Harry Kane.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?