Bejutott a BL négyes döntőjébe a Veszprém

A Telekom Veszprém férfi-kézilabdacsapata idegenben is győzött a Montpellier ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, így sorozatban negyedszer jutott be a kölni Final Fourba.

A Telekom Veszprém férfi-kézilabdacsapata idegenben is győzött a Montpellier ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, így sorozatban negyedszer jutott be a kölni Final Fourba. A Szeged búcsúzott a PSG-vel szemben.

A Veszprém Montpellier-ben 30:25-re nyert, holott a félidőben még a hazaiak vezettek négy góllal. Az első meccset hazai pályán három góllal nyerte a Veszprém.

A magyar csapat keretéből a visszavágón Gulyás Péter, Ancsin Gábor és Marko Kopljar hiányzott, vagyis ismét Nagy László volt az egyedüli jobbátlövő. A kezdés után szokatlanul kitolta védőfalát a Montpellier. Kemény, kellemetlen stílusuk eredményre vezetett (6:3), ráadásul támadásban is hatékonyan kézilabdáztak, így magabiztosan őrizték az előnyüket (13:9). A veszprémiek nagy akarással játszottak, de nem tudtak közelebb kerülni a gyorsabb, pontosabb franciákhoz.

Cristian Ugalde beállítása remek edzői döntésnek bizonyult, mert a spanyol balszélső a második felvonás elején lendületet adott a vendégcsapatnak, amely 16:11-es francia vezetésről hat perc alatt egyenlített (17:17), majd a meccs során először a vezetést is átvette (18:19).

Mikler Roland helyére beállt Mirko Alilovicnak volt néhány bravúros védése, ezzel jelentősen hozzájárult, hogy csapata növelni tudta előnyét (23:27). A veszprémiek végül kettős győzelemmel jutottak a négy közé, ahol sorozatban negyedik alkalommal szerepelhetnek.

Rajtuk kívül még a Barcelona, a Vardar Szkopje és a Szegedet búcsúztató PSG jutott a kölni Final Fourba, amelynek párosítását ma sorsolják.

„A második félidőben megváltoztattunk néhány dolgot, javult a támadásunk, és a védekezésünk is összeállt. Ennek köszönhetően indításgólokat tudtunk szerezni, a megszerzett előnyt pedig Alilovic fantasztikus 15 perce segített megtartani” – értékelte a mérkőzést a Veszprém vezetőedzője, Xavi Sabaté, aki szerint hatalmas dolog, hogy sorozatban negyedszer is a négy közé került csapata.

A Montpellier vezetőedzője, Patrice Canayer a mérkőzés után azt hangsúlyozta, szerinte jelenleg Európa legnagyobbja a Veszprém: „Évek óta nagyon magas szinten teljesítenek. Lehet, hogy nem sikerült eddig megnyerniük a BL-t, de ismét megvan erre minden esélyük.”

A Szegednek nem sikerült a bravúr, a hazai háromgólos vereség után a PSG otthonában 30:30-as döntetlent értek el Carlos Pastor védencei. Pedig a szegediek a 40. percben 25:21-re vezettek, és támadtak, ám ekkor elérkezett a meccs fordulópontja. A Szeged játékosai fáradni látszottak, a PSG minden apró hibájukat kihasználta, és a játékvezetők is a hazaiakat segítették a kritikus szituációkban. A magyar együttes 13 percen keresztül nem szerzett gólt, mert a párizsi kapusok és védők teljesítménye jelentősen javult, ez pedig el is döntötte a továbbjutást. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?