Bejöttek Löw kapitány húzásai

<p>Hummels góljával a német válogatott 1:0-ra legyőzte Franciaországot, és bejutott a legjobb négy közé. A Nationalelf zsinórban negyedszer került vb-elődöntőbe, ez korábban még egyetlen csapatnak sem sikerült.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Löw kapitány meglepetésre a 36 éves Miroslav Klosét jelölte a kezdőbe, így Müller átkerült a jobb szélre. Lahm visszakerült eredeti helyére, a hátvédsor jobb oldalára – pedig Löw korábban azt mondta, hogy a csapatkapitányra továbbra is védekező középpályásként számít –, így kikerült a csapatból a lassú Mertesacker. Egy csatárral, Benzemával kezdtek a franciák, Giroud csak a meccs hajrájában jutott szóhoz.

A német válogatott már a 12. percben megszerezte a vezetést: Kroos bal oldali szabadrúgására Hummels érkezett, és az ötösről szép mozdulattal fejelt a léc alá. A Nationalelf ezután taktikus játékkal ügyelt arra, hogy ne kapjon gólt. A fiatal francia csapat először került hátrányba a vb-n, és nem tudta feltörni a jól záró védelmet. A hajrában a csereként beállt Schürrle növelhette volna az előnyt, ám két ziccert is elpuskázott. Röviddel a befejezés előtt Benzema lövését Neuer bravúrosan védte. Összességében a németek megérdemelten nyerték a felejthető mérkőzést.

Bevált Löw húzása, aki a meccs előtt olyan mezt helyezett el az öltözőben, melyet a három német vb-aranyérmes gárda még élő labdarúgói írtak alá. A kapitány ezzel is jelezte, ők lehetnek a negyedikek a sorban. „Tudjuk, hogy miért vagyunk itt, jó csapatunk van, világbajnokok akarunk lenni – fogalmazott a szakember, aki négy éve bronzig vezette az együttest. – A mezzel a csapategységet is erősíteni akartam, s szerintem pont azzal vertük meg a franciákat, hogy jobban akartuk a sikert.”

„Csapatként játszottunk a pályán, nagyszerű teljesítményt nyújtottunk. Nem volt könnyű dolgunk, mert brutálisan meleg volt” – mondta Philipp Lahm.

„Ez egy újabb valóra vált álom. Elképesztő, milyen jól alakul számunkra a világbajnokság, remélem, még nem értük el az út végét. Ma határozottan korán fáradtam el” – jelentette ki a győztes gólt szerző Mats Hummels.

„Volt egy kis szabálytalanság, de nem fújták le – mondta a gól előtti fejpárbajban Hummelsszel szemben végzetesen alulmaradó Raphaël Varane. – Két-három hasonló párviadalt vívtam a meccs során, mindegyiket megnyertem, abból az egyből pedig, mondom, egy kis faulttal, sikerült gólt fejelniük. Nagyon erős csapattal játszottunk, amelynek játékosai fontos mérkőzéseken már rengeteg tapasztalatot szereztek. És ez a pályán érezhető volt. De nem adtuk meg magunkat, csak elöl hiányzott a hatékonyabb játék.”

„Azt tettük, amit kellett, csakhogy egy nálunk jóval rutinosabb csapattal találtuk szembe magunkat. A németek ebből egygólos előnyt kovácsoltak maguknak. Fizikailag erősebbek voltak, ezért is tudtak abból a rögzített helyzetből gólt szerezni – értékelt Didier Deschamps, a franciák szakvezetője. – Mindent megpróbáltunk, sajnálom, hogy nem jártunk sikerrel. Ellenfelünk hozzá van szokva az ilyen csatákhoz, de még így sem hiányzott sok… Megvolt bennünk az eltökéltség, hogy messzebbre jussunk, de összességében a helyünkön vagyunk.” (sz. z., nso, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?