„Begyűjteni a Slovan skalpját”

Dunaszerdahely. Holnap (18.00) a százszázalékos DAC a pozsonyi Slovant fogadja a labdarúgó Fortuna Liga 3. fordulójában.

Dunaszerdahely. Holnap (18.00) a százszázalékos DAC a pozsonyi Slovant fogadja a labdarúgó Fortuna Liga 3. fordulójában. A sárga-kékek folytatni akarják a menetelésüket, s vissza szeretnének vágni a májusi 0:3-as hazai vereségért.

Két hazai győzelemmel kezdték a bajnokságot a dunaszerdahelyiek (Senica 2:0, Trnava 2:1), s vendéglátóként zsinórban harmadszor is sikeresek akarnak lenni. A dunaszerdahelyiek kérték a négy meccsre eltiltott Branislav Ľupták büntetésének a felfüggesztését, ám a szövetség fegyelmi bizottsága elutasította a DAC kérelmét, így még két találkozón nem léphet pályára a középpályás. Szabó Ottóra sérülés miatt nem számíthat Tomislav Maric vezetőedző.

„Jól kezdtük a szezont, a Senica után drámai végjátékban a nagyszombati Spartakot is legyőztük. Be akarjuk gyűjteni a Slovan skalpját is! De ez nagyon nehéz feladatnak ígérkezik, mert az égszínkékeknek van a legerősebb keretük a bajnokságban – mondta lapunknak Németh Krisztián, a DAC sportigazgatója. – Sorozatban szinte lehetetlen nyerni ellenük, de egy meccsen elkaphatjuk őket. Ha olyan tűzzel fog küzdeni a csapat, mint a Spartak ellen, akkor sikeresek lehetünk. Ki kell küszöbölni a nagyszombatiakkal vívott meccsen elkövetett védelmi hibákat, mert a Slovan ellen sokkal nehezebb lenne fordítani. A derbin óriási szükségünk lesz a szurkolók segítségére, akik eddig valóban tizenkettedik játékosként támogatták a DAC-ot. Biztosra veszem, hogy most is így lesz, s telt ház előtt öröm lesz focizni.”

Arra a felvetésre, hogy a csütörtöki Európa Liga-selejtező után várhatóan fáradt lesz a Slovan, Németh Krisztián így válaszolt: „Ezzel nem foglalkozunk, mi elsősorban magunkkal törődünk, hogy minél jobban felkészüljünk a rangadóra.” Maric edző minden bizonnyal a bevált csapatot küldi pályára: Tujvel– Štepanovský, Michalík, Kwin, Brašeň–Sarr, Straka, Ljubicic, Pačinda–Polievka, Szarka.

A DAC eddigi négy bajnoki góljából hármat a Kassáról érkezett Erik Pačinda lőtt. „Folytatni akarjuk a győzelmi sorozatot, az csak hab lenne a tortán, ha sikerülne betalálnom” – szögezte le a 26 éves szélső.

Nem lőttek gólt az utóbbi két tétmeccsükön az égszínkékek (Myjava 0:1, FK Krasznodar 0:2), a DAC otthonában javítani akarnak. „Csak péntek hajnalban érkeztünk haza Oroszországból, s már a dunaszerdahelyi meccsre összpontosítunk. Szimovics és Dobrotka sérülés, Kubík eltiltás miatt nem játszhat, Gorositóra viszont már számíthatok. A legutóbbi találkozóink nem úgy sikerültek, mint ahogy szerettük volna, itt az alkalom a javításra – jelentette ki az Új Szónak Dušan Tittel, a pozsonyiak szakvezetője. – Kiválóan kezdte a pontvadászatot a DAC, a Senica elleni nyitómeccset a helyszínen láttam, ez alapján is mondhatom, hogy rázós meccs vár ránk. Dunaszerdahelyen mindig fantasztikus a hangulat, én személy szerint rendre örömmel megyek a DAC-stadionba. Az utóbbi időben sikeresek vagyunk a sárga-kékek otthonában, bízom benne, hogy vasárnap is így lesz, s begyűjtjük a három pontot.”

Čikoš és Lásik nélkül jön a Slovan Dunaszerdahelyre, mert tegnap mindkettőjüket szabadlistára tették.

A derbit élőben közvetíti az STV 2.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?