Beérett a Gladiátorban végzett munka gyümölcse

<p>Somorja. Az utóbbi hetekben, elsősorban a felnőttek Privigyén kötöttfogásban zajló országos bajnokságát követő napokban, a somorjai Gladiátor versenyzőinek sikereit elemezték birkózóberkekben.</p>

PR-CIKK

Az már nem is jelentett akkora meglepetést, hogy a csallóközi klub tehetségei folytatták remekbe szabott győzelmi sorozatukat a XII. Polgármester-kupán. A kötöttfogásban zajló nemzetközi torna idén harmadik alkalommal volt Fodor László Emlékverseny. A felnőttek Privigyén megrendezett országos bajnokságán produkált bravúros csapatdiadal, a két bajnoki cím, az öt dobogós helyezés viszont meglepetésként hatott. A nagy kiugrást egyébként szakmai körökben az egy évtizeddel ezelőtt színre lépett tettre kész somorjai tisztségviselők és edzők magas színvonalú szakmai munkájának, a versenyzők tehetségének édes gyümölcseként értékelték.

Kibérelték a trófeát

Ami a Polgármester-kupa tizenkettedik felvonását illeti, erre az előző évekkel ellentétben ezúttal nem a felújítás alatt lévő városi sportcsarnokban, hanem a helybeli Bél Mátyás Alapiskola tornatermében került sor. „Megnyitó beszédében városunk polgármestere, Bárdos Gábor is azt hangsúlyozta, hogy a helyszűke miatt nem éppen ideális versenyzési feltételek ellenére is folytatódik a hagyomány. Csehország, Magyarország és Szlovákia 14 klubja 86 birkózójának teljesítményén azonban a probléma nem tükröződött. Helyenként élményszámba menő szőnyegcsaták szemtanúi voltunk. A tíz elsőségnek, tizenöt dobogós helyezésnek köszönhetően százöt pontot gyűjtöttünk be, s immár tizenkettedszer tartottuk otthon városunk elöljárójának a trófeáját. Néhány versenyzőnk számára a Mindenszentek napján megrendezett erőpróba a felnőttek egy héttel később Privigyén lebonyolított országos bajnokságára való főpróbát is jelentette” – summázta a házigazdák helytállását Horváth István, a somorjai Gladiátor birkózóklub főedzője.

Két bajnoki cím, öt érem

A felnőttek mindkét fogásnemben november 8-án megrendezett országos bajnokságán kilenc somorjai birkózó lépett szőnyegre, s a végelszámolásnál két bajnoki elsőséggel, további három dobogós helyezéssel kerültek a figyelem fókuszába. „Zömmel még juniorokat küldtünk csatába, akik a felnőttek mezőnyében is remekeltek. Így volt ez a két aranyérmesünk, Simon Krisztián és Ahmeti Juszuf esetében. Čech Dávid a döntőben a szabadfogású országos bajnoktól szenvedett vereséget. Ugyancsak ezüstérmes lett Író Imre, aki tíz év kihagyás után tért vissza a sportághoz, Csuvara Miloš pedig a dobogó legalsó fokára került súlycsoportjában. Klubunk újkori történelmének legnagyobb sikereként értékelem védenceink privigyei éremtermését, melynek köszönhetően a csapatversenyt is megnyertük. Büszkék vagyunk rá, hogy Szlovákiában immár mindegyik korosztályban sikerült magunk mögé utasítani a teljes mezőnyt” – nyomatékosította a kimagasló eredményeket a somorjai sikerek kovácsa, Horváth István.

Az ünnepvárás napjaiban sem pihennek a „gladiátorok”. „Az idősebb diákok madari országos bajnokságát követően decemberben Kaposvárott edzőtáborozunk, ahol kiválóak a feltételek a fogások csiszolására. A 2015- ös esztendő első napjaiban a Magas-Tátrában edzőtáborozunk, majd a jövő év első nagy megmérettetésére, a juniorok egyéni országos bajnokságára összpontosítunk. A január végén hazai környezetben zajló éremcsatákon természetesen szeretnénk igazolni, hogy honi viszonylatban ebben a korosztályban is a legjobbak vagyunk” – nyilatkozta a folytatásról Horváth István, aki egyben az országos juniorválogatott edzője. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?