Bécs elszipkázza Pozsonytól a szurkolókat

Pozsony |

<p>Szlovák helyett német nyelvterület, kisváros helyett világváros, ráadásul olcsóbban – ezek a fő érvek, amiért a szlovákiai jégkorong-világbajnokságra érkező szurkolók jelentős része Pozsony helyett Bécsben foglalt szállást.</p>

A szlovák fővárosba csak a mérkőzésekre ugranak át, szórakozni és pénzt költeni főleg Bécsben fognak. Az osztrák fővárosban elsősorban a német, az orosz és a svéd szurkolók tanyáznak majd.

Állítólag már nehéz a világbajnokság idejére szabad szobát találni pozsonyi szállodában. A luxusszállók az utolsó ágyig foglaltak – nagyrészt a sportolók és a delegációk számára foglalták le őket. A négy- és háromcsillagos szállodák azonban nem árulják el, hogy szobáik hány százaléka foglalt.

Becslések szerint a világbajnokság alatt naponta 20 ezer turista érkezik majd Pozsonyba. Marián Bilačič, a Szlovák Idegenvezetők Szövetségének igazgatója szerint a vb alatt kiderül, mennyire tud élni az ország a lehetőséggel, menynyire tudja népszerűsíteni magát. Tavaly Szlovákia egyetlen centet sem költött a vb népszerűsítésére, viszont az osztrák utazási irodák komoly kampányt folytattak Németországban, hogy a lehető legtöbb turistát csalogassák Bécsbe. „Másrészt be kell ismerni, hogy Bécs sokkal többet nyújthat a turistának, mint Pozsony” – véli Bilačič.

Egy felmérés szerint a Pozsonyba érkező turisták több mint 90%-a csak néhány órára érkezik a szlovák fővárosba, Bécsben átlagosan három napot töltenek.

Peter Jakušík, a Pozsonyi Szállodák Szövetségének elnöke nem tartja tragédiának, hogy Bécs elveszi a német turistákat. A németek Ausztriában úgy érezhetik magukat, mintha otthon lennének, ezzel pedig nehéz versenyezni.

A Szlovák Idegenforgalmi Ügynökség (SACR) szerint az április 29-étől május 15-ig zajló világbajnokságra összesen 330 ezer turista érkezik Szlovákiába, a legtöbben Csehországból, Oroszországból, a skandináv országokból és Németországból. (dem, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?